• Načítám...
>

Praha 13 otevřela nový domov důchodců

  • 24. září 2018,
  • 11:08,
  • PRAHA 13,
  • Jan Varga

Praha 13 otevřela nový domov důchodců. Nové útočiště v něm nalezne přes sto seniorů, kteří budou mít k dispozici moderní vybavení domova. Vedení městské části ale zatím nevybralo jeho provozovatele.

Reklama

Na slavnostní otevření nového domova důchodů se sjeli senioři z celé Prahy 13. Chtěli využít toho, že byl domov po celý den otevřen veřejnosti. Pětipodlažní budova je hotová a připravená přivítat nové obyvatele. 

"Pokoje jsou buď dvoulůžkové nebo jednolůžkové. Jednolůžkové mají své sociální zařízení. Budova je kompletně bezbariérová, bude vybavena sesterským a lékařským personálem a bude poskytovat veškeré služby, které senioři pro svůj kvalitní život potřebují," řekl Michal Talián, mluvčí zhotovitele stavby.

V tuto chvíli ještě není jasné, kdo domov seniorů povede. Vedení MČ si ještě chtělo nechat čas na rozmyšlení. Nabídek má na stole hned několik, jasno by mělo být do konce měsíce.

"My jsme si nechali pro jistotu udělat analýzu těch nabídek, aby ta cena byla opravdu adekvátní a výhodná a zároveň aby kvalita péče byla také adekvátní a výhodná. Není jen účelné mít nejlevnější nabídku a zároveň, aby se zde senioři necítili dobře. Vždy je to kombinace příznivé ceny, zároveň ale aby ta péče a služby tady byly moderní," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

Domov nese jméno po slavné herečce Zitě Kabátové, která byla dlouholetou obyvatelkou Prahy 13. Domov seniorů, ve kterém by mohla trávit poslední chvíle života, byl její velké přání.

"Nebyla jen občankou Prahy 13, zároveň její přání opravdu bylo, že by raději ležela tady ve Stodůlkách v nějakém takovém zařízení a ne pod kopcem v Motole," řekl David Vodrážka. 

Domov seniorů stál 230 milionů korun. Původně chtěla MČ žádat i finanční výpomoc Magistrát hl. m. Prahy. To by ale ještě, podle vedení MČ, zařízení nestálo. Praha 13 tak domov zaplatila ze svého rozpočtu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu