• Načítám...
>

Výlov mezi paneláky byl zajímavou podívanou

  • 8. října 2018,
  • 20:42,
  • PRAHA 13,
  • Blanka Holoubková

Výlov Stodůleckého rybníku v Centrálním parku si i letos našel své diváky z řad obyvatel Prahy 13. Tento, doslova, Výlov mezi paneláky, se tu stal už tradiční akcí.

Reklama

Také letos se konal tradiční výlov Stodůleckého rybníka v Centrálním parku. Každoročně po pořádá Český rybářský svaz místní organizace Jinonice. 

"Především tedy kapr, to je hlavní ryba. Jako doplňkové ryby tady máme bílou rybu, tedy plotici, perlína, dále máme štiku a tolstolobiky," řekl Jaroslav Fišer, jednatel místní organizace ČRS Jinonice. 

Po výlovu se všechny ryby, rozdělené dle druhů, dohromady zváží, pak se zváží jedna od každého druhu a pomocí jednoduchého matematického příkladu mají rybáři jasno, kolik kusů ryb vylovili. Předem není nikdy možné odhadnout, kolik ryb bude. Rybářům totiž přidělávají problémy pytláci.

"Pytláci jsou a budou. S tím asi člověk nemůže nic dělat," řekl Jaroslav Fišer. 

Tropické teploty, které v letošním létě panovaly, rybám ve Stodůleckém rybníce neublížily.

"My tady máme vodotrysk, takže tady s kyslíkem nebyl problém. Ale na jiných rybnících byl dost velký úhyn ryb," řekl Jaroslav Fišer. 

Výlov rybníka je každoročně zajímavou podívanou pro místní obyvatele i celé rodiny s dětmi. 

"Letos jsem se dívala, že na sledování výlovu je tady relativně málo lidí. Jakmile začne být zima, ti lidé z paneláků jsou líní jít ven, chtějí více tepla," řekla Jiřina Šindlerová, pokladník místní organizace ČRS Jinonice.

Součástí výlovu byl, jako každým rokem, i prodej ryb.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu