• Načítám...
>

Hudební projekt Třináctého na třináctce končí

  • 14. října 2018,
  • 22:35,
  • PRAHA 13,
  • Jan Varga

Koncertní cyklus Třináctého na třináctce má za sebou rozlučkový večer. Písničkář Slávek Klecandr na něm přivítal hned několik hostů. Tentokrát měl večer také literární okénko, kde svou tvorbu představil Petr Střešňák. Koncert se konal v Komunitním centru svatého Prokopa v pražských Nových Butovicích.

Reklama

Třináctého října v Praze 13 se v komunitním centru sv. Prokopa završila třináctiletá éra projektu Třináctého na třináctce. To je poněkud smutný jazykolam. Smutný, protože hudební setkání, na kterém vystoupil Stanislav Klecandr s hosty bylo na tomto místě posledním. Hudební projekt se symbolicky završil velkým koncertem na rozloučenou.

"Tady to byla vlastně taková křižovatka, setkávání na takové kulturně - duchovní rovině a tak jsem smutný z toho, že ten ostrůvek zmizí z mapy," řekl Slávek Klecandr, hudebník, autor projektu.

V komunitním centru proběhlo za 13 let na 60 koncertů, na které Slávek Klecandr pozval vždy zajímavé osobnosti, nejen z našich luhů a hájů.

"Sem jezdili muzikanti až ze Slovenska a dělali to celkem obětavě. Žádné veliké peníze za to nebyly. Je trošku zázrak, že to těch 13 let vydrželo," řekl Slávek Klecandr.

Na posledním koncertu vystoupilo hned několik hostů. Představili se Jiří Smrž, Roman Dostál, Petr Linhart a také se svými texty vystoupil Petr Střešňák. Někteří z vystupujících byli zároveň dlouholetými pomocníky celého projektu.

"Ty koncerty si postupně získaly takové trvalé posluchačské jádro. Myslím si, že takto v zásadě nekomerčních a dosti nezávislých aktivit ve městě příliš není, tak o to to bylo tady vzácnější," řekl Petr Linhart, hudebník.

Koncerty dlouhodobě finančně podporovala nadace Život umělce, Český hudební fond, Ministerstvo kultury a samozřejmě MČ Praha 13. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu