• Načítám...
>

Děti z Prahy 13 oslavily Den stromů

  • 17. října 2018,
  • 10:26,
  • PRAHA 13,
  • David Wilczek

Na konci října se už tradičně slaví Den stromů. Celorepublikové oslavy probíhaly jako stromkové slavnosti na začátku 20. století. Tradice přerušená komunistickým režimem byla vzkříšena v roce 2000. Tento svátek si pravidelně připomíná i Praha 13 v Centrálním parku.

Reklama

Zasazením habru v Centrálním parku blízko Stodůleckého rybníka zahájili zástupci radnice Prahy 13 společně s dětmi oslavu Dne stromů. Ten se slaví nejen u nás, ale i po celém světě. 

"MČ Praha 13 se zapojuje dlouhodobě, takže už jsme tady zasadili těch stromů hodně. Zapadá to do celé té koncepce, kdy chceme stále vylepšovat Centrální park. Samozřejmě i v dnešní době, z ekologického hlediska, je velice potřebné, aby lidé zasazovali nové a nové stromy," řekl Pavel Jaroš, místostarosta MČ Praha 13.

Tato akce byla určena zejména dětem z mateřských a základních škol. Děti se seznámily s druhy stromů rostoucích v místním parku a formou her získaly zajímavé informace o našich lesích. 

"Je připravena taková kvízová stezka se zajímavostmi o dřevinách a lesích. Takže si to mohou sami projít a potom si i zpětně zjistit správné odpovědi k těm otázkám," řekla Kateřina Smolová, referentka ekologické výchovy, Lesy hl. m. Prahy.

Pro malé účastníky byly připraveny stánky, kde se mohli seznámit s lesní technikou nebo si vyzkoušet práci se dřevem.

"Třeba si vyzkoušet hru na dendrofon, poskládat si různé kůrové koláčky nebo dřevěné puzzle. Dále tu máme připravené stanoviště o dřevorubci, kde se vysvětluje, jakým způsobem se dřevo dostává z lesa ven, co je k tomu vše potřeba. Máme tu připravené i povídání o stromech, dřevinách, semínkách a podobně. Další stanoviště, které máme nachystané, je taková výtvarná dílna, kde si děti vyrábí dřevěné medaile," řekla Kateřina Smolová.

V rámci Dne stromů budou děti ve školách a školkách vyrábět koláže stromů z přírodních materiálů, jako vylisované listy, šišky nebo suché plody. Jejich dílka pak budou vystavena v atriu radnice Prahy 13.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu