• Načítám...
>

Praha 13 vyzývá obyvatele ke spolupráci

  • 19. října 2018,
  • 12:59,
  • PRAHA 13,
  • Jan Varga

Praha 13 vyzývá veřejnost ke spolupráci. Z veřejného fóra vyplynulo dvanáct bodů, jak život v městské části zlepšit. Její vedení teď vyzývá obyvatele formou ankety k tomu, aby vybrali, kterými z bodů by se měli zástupci městské části zabývat přednostně.

Reklama

Zářijové veřejné fórum, které probíhalo v Praze 13, ukázalo na 12 témat, která by podle účastníků bylo dobré začít řešit. Vedení MČ teď formou ankety vyzývá veřejnost, aby si témata prohlédla a rozhodla, které z nich je nejvíce aktuální.

"Poté se sečtou všechny hlasy a z toho se určí 10 priorit, na kterých se bude dále pracovat. Vzešlo z toho 12 okruhů. Ty mohou občané podpořit jedním až dvěma hlasy, nebo mohou hlasoval dvakrát o jednom tématu, pokud je nějak silně zajímá," řekl Vít Bobysud, zastupitel MČ Praha 13.

Do okruhů jsou zahrnuty např. výkupy některých pozemků, výstavba nových parkovišť, opravy komunikací a podobně. MČ už předem upozorňuje, že některé body není v jejích silách ovlivnit. Např. propojení Centrálního parku s Prokopským údolím.

"Od té doby, asi 16 let, co jsem zde, se řeší dědické řízení. Dokud není vyřešeno, nejsme schopni to vykoupit proto, že je to blokované soudem. My jsme MČ, nejsme obec, protože obec je magistrát, takže výkup pozemků je otázka nejen naší vůle, protože my nějaké peníze z magistrátu uvolněné máme, ale je to samozřejmě i na druhé straně, tedy vlastníci pozemků," řekl Vít Bobysud.

Obyvatelé Prahy 13 mohou anketu vyplňovat do 31. října. Naleznou ji v místním zpravodaji nebo na internetových stránkách MČ. O výstupu pak bude jednat zastupitelstvo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu