• Načítám...
>

Prahu 13 povede ODS, ANO, KDU-ČSL a STAN

  • 1. listopadu 2018,
  • 1:20,
  • PRAHA 13,
  • David Wilczek

V Praze 13 byla podepsána koaliční smlouva ODS, ANO, KDU-ČSL a STAN. První zastupitelstvo v nové sestavě schválilo Davida Vodrážku na postu starosty, který stojí v čele městské části už od roku 2002. A nás zajímalo, jaké budou první kroky koalice v dalších 4 letech.

Reklama

Praha 13 se stala baštou ODS. Navíc ve funkci starosty dál zůstane David Vodrážka, který vstupuje do svého pátého volebního období, ve kterém se chce zaměřit hlavně na územní plán a výstavbu nových domů a bytů.

"Já si myslím, že stavět by se nemělo v rámci intravilánů obce, to znamená tam, kde už domy stojí, tak uvnitř vnitrobloků v okolí těch panelových nebo obytných domů a máme tady obrovské rozvojové území jako Západní město, to znamená od stanice metra Stodůlky dále pod IKEU směrem na Třebonice, a tam se domnívám, že je prostor vytvořit nové město a nepoškodit ty stávající občany, kteří už zde bydlí," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Strana ANO bude mít na starost životní prostředí, majetek, dopravu, bezpečnost, dotační projekty a školství. Jednou z priorit by mělo být i navýšení kapacit mateřských a základních škol.

"Co se týká základních škol, tak bych se soustředila na rekonstrukce prostor, které se nám uvolnily po jídelně, tak by mělo vzniknout nějakých 24 učeben," řekla Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13.

Podle Anety Maršálové je taktéž potřeba se zaměřit na oblast zdravotnictví a sociálních služeb.

"Já bych si ráda promluvila postupně s každou neziskovou organizací nebo s nestátním i státním zdravotnickým zařízením. Určitě, jako konkrétní věc, bych měla na mysli rozšířit služby a hlavně kapacitu soc. služeb na Praze 13 Domov Lukáš," řekla Aneta Ečeková Maršálová, radní MČ Praha 13.

Koalice sestavená z ODS, ANO, KDU - ČSL a STAN bude mít v 35členném zastupitelstvu 21 zastupitelů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu