• Načítám...
>

Stodůlky mají pirátskou loď pro děti

  • 5. listopadu 2018,
  • 21:58,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Děti ve Stodůlkách mají na jednom ze sídlišť novou atrakci v podobě pirátské lodi. Čtrnáctimetrová prolézačka nahradila hřiště s pískovištěm a mezi místními obyvateli je hojně využívaná.

Reklama

Stodůlky mají pirátskou loď. Tato 14 metrová prolézačka vyrostla na jednom se sídlišť a nahradila staré a dětmi nevyužívané pískoviště. 

"Nechali jsme tady jedno malé pískoviště a udělali jsme takovou, myslím, pěknou loď, která tady je a rozhodně bude rozhodně víc využívána, než to původní pískoviště. Není to jen tak, že jsme umístili loď doprostřed sídliště. Tady je totiž i voda, je tady kousek prameniště Motolského potoka, takže kdyby jednou stoupla voda, možná na ní bude moci někdo odplout," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

Loď je ve Stodůlkách oblíbená a chválí si ji nejen děti ale také jejich rodiče.

"Já myslím, že je to určitě skvělý nápad. My jsme tady na návštěvě u rodičů, takže tady nebydlíme, ale vždy sem moc rádi chodíme, protože je to úplně jiné než to, co člověk vidí kdekoliv jinde, takže se nám to moc líbí. Má to nějaké téma. Většina těch hřišť je klouzačka, pískoviště a houpačka a tím to končí. Tady, jelikož je to pirátská loď, myslím si, že to ty děti více baví, že je to pro ně taková pohádka. Ani ta velká klouzačka jinde moc nebývá," řekla Kristýna Machová, návštěvnice.

V rámci revitalizace sídlišť plánuje vedení Prahy 13 další atrakce na dětských hřištích.

"Na jiné části sídliště, v rámci revitalizace, neplánujeme třeba lodě, ale zase jiné zařízení, skákadla a podobně, protože těch možností je dnes opravdu celá řada a je to úplně něco jiného, než třeba před 30 lety," řekl David Vodrážka. 

Stavba lodi a rekonstrukce jejího okolí vyšla na 2 miliony korun a byla financována MČ za pomoci dotace Magistrátu hl. m. Prahy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu