• Načítám...
>

V Praze 13 otevřeli nové hřiště

  • 6. prosince 2018,
  • 20:24,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Nové dětské hřiště vyrostlo v Praze 13 ve Fingerově ulici. Peníze na jeho vybudování poskytla městská část i pražský magistrát. Projekt je součástí celkové rekonstrukce zdejšího vnitrobloku, která bude probíhat po etapách.

Reklama

Slavnostním přestřižením pásky bylo otevřeno nové hřiště ve vnitrobloku Fingerovy ulice v Praze 13.

"Je tady celá škála prvků od trampolín, houpaček, skluzavek a podobně. Je důležité, že je tady dopadová plocha skutečně ta měkká, takže se tady dá hrát, je tady pískoviště, jsou tady hlavně nové sadové úpravy. To znamená, že až se to na jaře zazelená, určitě bude vidět, že tady proběhla výsadba několika desítek nových stromů," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

"Původní stav byl už takový neutěšený. Bylo zde několik roztříštěných dětských hřišť, která už nesplňovala ten účel. Takže jsme se rozhodli ve spolupráci s architekty vyprojektovat toto hřiště. Je to pouze první etapa. Pokud seženeme peníze, měla by následovat i další sportoviště," řekla Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13. 

Na hřišti si užijí zábavu všechny generace. Ty nejmenší třeba na pískovišti, školou povinné děti zase na velkém kolotoči nebo provazové kladině.

"To hřiště je poměrně velké. Je to z toho důvodu, že v tomto vnitrobloku máme základní školu, máme tady dvě mateřské školy, takže by to mělo být využíváno i těmito dětmi. Děláme to v souladu s plánem oprav a údržby a zároveň i podle toho, jestli se nám podaří získat peníze. Děláme tyto věci nejen před volbami, ale i po volbách," řekl David Vodrážka. 

Nové dětské hřiště vyšlo na 7,225 milionu korun. 

"Část jsme dostali od Magistrátu hl. m. Prahy. Myslím, že to bylo kolem 5 milionů. Zbytek zainvestovala MČ," řekla Marcela Plesníková.

Jak jsme se přesvědčili, i přes nízké teploty bude hřiště hojně využívané.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu