• Načítám...
>

Děti v Praze 13 soutěžily v pletení vánoček

  • 11. prosince 2018,
  • 14:37,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

14. ročník soutěže v pletení vánoček se konal ve Fakultní základní škole Mezi Školami v Praze 13. O nejhezčí vánočku, kterou dostane starosta třinácté městské části, soutěžilo celkem 10 týmů žáků 6. - 9. tříd.

Reklama

Za doprovodu pěveckého sboru Klíček odstartoval ve FZŠ Mezi Školami 14. ročník soutěže v pletení vánočky. Klání se zúčastnilo celkem 10 týmů 6. až 9. tříd. 

"Ten nápad vznikl, jako většina dobrých nápadů, úplně mimoděk. Seděli jsme tady ve školní jídelně za tím stolem, na kterém teď pleteme vánočky, a bavili jsme se o tom, že se blíží Vánoce a jestli vůbec ještě umí lidé zaplést vánočku. A tak jsme se v té skupině učitelů dohadovali kdo to dělá a kdo ne. Pak jsme si řekli, že by to mohla být jedna z dovedností, kterou by se mohli žáci naučit. K tomu jsme vymysleli tuto soutěž," řekl Petr Vodsloň, ředitel FZŠ Mezi Školami. 

O vítězném týmu rozhodovali žáci prvního stupně. Vánočka s největším počtem hlasů byla následně předána starostovi Prahy 13. 

"Jakmile se upečou ty vánočky, přichází žáci 1. stupně, kteří dávají své hlasy do speciálních krabiček a ten největší počet získává ta vánočka, která se jim nejvíce líbí," řekla Marcela Pískatá, ředitelka soutěže.

Soutěže se zúčastnila i místostarostka MČ Praha 13 Marcela Plesníková, která má s pečením vánočky mnohaleté zkušenosti. 

"Od té doby, co jsem se vdala, vánočku pletu pravidelně. Já tu vánočku prostě peču velice ráda a myslím si, že k těm tradicím patří i to domácí pečení té vánočky, výroba cukroví. Svátky mají být na základě domácích výrobků," řekla Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13. 

I přes to, že se mnozí ze soutěžících naučili plést vánočky až těsně před soutěží, zhostili se svého úkolu statečně. anketa Vánočka se vyráběla podle tradičního receptu z celkem 9 částí těsta. Součástí soutěže byl letos poprvé také kvíz týkající se vánočních tradic a zvyků.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu