• Načítám...
>

Nové Butovice mají po 8 měsících novou lávku

  • 14. prosince 2018,
  • 0:47,
  • PRAHA 13,
  • David Wilczek

V Nových Butovicích je znovu otevřená lávka pro pěší a cyklisty. Nová stavba nahradila původní, která byla ve velmi špatném stavu. Změnu ocení stovky místních obyvatel, kteří si krátili cestu mezi stanicí metra a místní poliklinikou.

Reklama

Původní pěší lávka mezi metrem Nové Butovice a poliklinikou, která byla postavena v roce 1988, byla v posledních letech ve velmi špatném stavu a musela být zbourána. Po 8 měsících se podařilo vybudovat novou a zpřístupnit ji místním lidem. 

"Byla nebezpečná, odpadávaly z ní kusy betonu. Když to zjistili technici TSK, tak jsme lávku okamžitě zavřeli," řekl Petr Smolka, ředitel TSK hl. m. Prahy. 

"Povedlo se nám ji nahradit zcela novou konstrukcí, zachovat tam všechna parkovací místa, takže myslím, že to je velký úspěch," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

"Lávka nás stála 48,6 milionu korun," řekl Petr Smolka.

Stavba nové mostní lávky byla poměrně složitá. Nachází se totiž v těsné blízkosti zástavby domů a jejich základy jsou navíc položené na tubusu metra. 

"Museli jsme být opatrní při demolici stávajícího mostu, aby konstrukce nebo tubus metra nebyl porušen. Následně, při zemních pracích, napojení na tubus metra," řekl Miroslav Moudrý, vedoucí stavební společnosti pro oblast mostů.

Tento krok pozitivně vítá i starosta Prahy 13 David Vodrážka, který dlouhodobě prosazoval opravu lávky, která do budoucna nabídne občanům větší využití.

"Změnilo se zejména to, co vidí občané, že jsou tady nové povrchy, asfalt, udělalo se nové odvodnění. A na této lávce mohou probíhat do budoucna třeba nějaké trhy, vystoupení a podobně," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

V současné době se dokončuje podzemní parkoviště, které je umístěno hned pod lávkou. Místní obyvatelé ho budou moci využívat od konce března příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu