• Načítám...
>

Senioři z Prahy 13 vyslechli Tříkrálový koncert

  • 15. ledna 2019,
  • 19:22,
  • PRAHA 13,
  • Kristýna Svobodová

Středisko sociálních služeb Prahy 13 ve spolupráci s městskou částí uspořádalo už tradiční Tříkrálový koncert. V klubu seniorů Lukáš se sešli senioři a ostatní veřejnost aby si poslechli hudební koncert dětských sborů Klíček a Notečka.

Stáhnout video
Reklama

V Domě sociálních služeb Lukáš proběhl už tradiční Tříkrálový koncert pro seniory. Ani letos nechyběly děti ze ZŠ, které babičkám a dědečkům zazpívaly a zahrály na flétny. 

"Je to už 6. ročník Tříkrálového koncertu. Děláme ho zejména pro seniory, proto tedy v centru pro seniory Lukáš. Je to záležitost, do které vtahujeme i naše základní školy," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

"Chodí sem děti z dětského souboru s paní učitelkou Panochovou. Každý rok nám zazpívají koledy. A je takovým křesťanským zvykem, že rok končí na Tři krále a současně začíná, tak my to tady v Lukáši ctíme a ctíme to ve veškeré seniorské veřejnosti," řekl Jiří Mašek, ředitel Střediska sociálních služeb Praha 13. 

"My nechceme aby senioři měli pocit, že jsou nějak na vedlejší koleji nebo odstrčení. Samozřejmě populace stárne, jednou budeme také starší a staří, takže jsme rádi, když můžeme pro seniory něco udělat. Naši dříve narození mají toto rádi a je to takové zakončení těch vánočních svátků," řekl David Vodrážka.

anketa

Praha 13 má příhodně celkem 13 klubů pro seniory a vedení této MČ chystá s příchodem jara další akce. Zdejší senioři se tak mohou těšit třeba na výlety, společná cvičení v posilovně nebo pochody.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu