• Načítám...
>

Obřadní síň Prahy 13 patřila klavíristům

  • 7. února 2019,
  • 15:13,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Beethoven, Smetana nebo Rachmaninov. To jsou jména autorů, jejichž skladby zazněly v rámci klavírního koncertu v Praze 13. Posluchači se tak mohli zaposlouchat do známých skladeb romantismu. Interprety byli dva mladí klavíristé.

Reklama

Večer klasické klavírní hudby se uskutečnil v obřadní síni radnice MČ Praha 13. Vystoupili zde dva mladí interpreti. 

"Máme tam i preromantismus nebo raný romantismus, což je Robert Schumann a jeho Dětské scény, je tam Beethoven, který je v podstatě zakladatelem romantismu, který posunul klavírní techniku a přivedl nás k tomu, co máme. A vrcholný romantismus, což je Sergej Rachmaninov," řekl Gleb Korotkiy, klavírista.

"Mám na programu Smetanu, Rachmaninova. Je to romantismus, takže budu hrát třeba i Mendelssohna nebo Sibelia," řekl Šimon Bartoň, klavírista. 

Oba klavíristé už hrají několik let a cvičením tráví prakticky veškerý svůj čas. 

"Já už hraji na klavír 15 let. Baví mě asi především to, že je to abstraktní umění, ve kterém si můžeme říci cokoliv, jakkoliv a kdykoliv a vyjádřit tím ty nejsložitější a nejtenčí lidské pocity, které mohou existovat," řekl Gleb Korotkiy. 

Já jsem začal ve čtvrté třídě hrát na klavír a cvičím často, baví mě to, takže se tomu věnuji," řekl Šimon Bartoň. Všichni příchozí si koncert mladých klavíristů užívali plnými doušky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu