• Načítám...
>

Praha 13 schválila rozpočet

  • 28. února 2019,
  • 11:48,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 13 schválila svůj rozpočet pro rok 2019. Hospodařit bude s částkou 431 milionů korun. Největší část bude městská část investovat do školství, oblasti parkování a vybudování nového parku.

Reklama

Praha 13 bude letos hospodařit s částkou 431 milionů korun. Podobně jako v předchozích letech je rozpočet vyrovnaný, aby vedení radnice nezadlužovalo MČ. 

"Nejvíce obligátně půjde do investic v oblasti školství, protože školy, ty budovy, již mají něco za sebou, takže ty se snažíme opravovat. Dále určitě do rozvoje parků, zejména na Velké Ohradě, kde dojde k revitalizaci a výstavbě nového parku," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

Konkrétní podobu parku zná vedení Prahy 13 už od 80. let minulého století, kdy byl vytvořený projekt, který ale zatím nebyl realizován. 

"My pouze vázneme s tou realizací tím, že jsou tam soukromé pozemky, které my musíme vykupovat. Takže tam jdou peníze jak na výkup pozemků, tak na samotnou realizaci v návaznosti na tu projektovou přípravu, která už je hotová," řekl David Vodrážka.

Část rozpočtu poputuje i na vybudování nových cyklotras. Investovat v letošním roce hodlá Praha 13 i do oblasti parkování. 

"Tam spíše do projektových příprav, protože není v silách MČ budovat parkovací domy, které jsou opravdu poměrně drahá záležitost. Ale abychom byli připraveni projektově na to, že budeme moci žádat z evropských peněz nebo z hlavního města na realizaci těchto opatření," řekl David Vodrážka.

Z celkového počtu 33 zastupitelů bylo pro schválení rozpočtu 22 z nich. Zbylých 11 se zdrželo hlasování.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu