• Načítám...
>

Medaili od ministra dostala i učitelka z Prahy 13

  • 1. dubna 2019,
  • 10:17,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy předávalo v prostorách Senátu medaile, které jsou nejvyšším oceněním pedagogů. Medaili 1. stupně za dlouhodobou vynikající pedagogickou činnost získala i učitelka z Prahy 13 - Blanka Fabiánová.

Reklama

Vždy pečlivě připravená, odvádějící stoprocentní práci a ve školství působící už neuvěřitelných 60 let. To je Blanka Fabiánová, která si ze Senátu za svoji práci odnesla medaili Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 1. stupně.

"Učila jsem celý život na 2. stupni přírodopis a chemii. Pak jsem dělala také ředitelku školy. Potom, když jsem šla do penze, přišla jsem na tuto školu, kde jsem, a tam jsem téměř 20 let. Učím na 1. stupni, teď už ale učím tak, že vždy zavolá ředitelství školy, paní zástupkyně nebo ředitel, abych přišla suplovat. A také družina. Když někdo chybí, tak pomůžu samozřejmě také tam," řekla Blanka Fabiánová, učitelka FZŠ Mezi Školami.

"Je to paní učitelka, která je za prvé dáma, za druhé je v poměrně vysokém věku, kdy už hodně dlouho přesluhuje přes důchod. Ale s mladistvým elánem. Pro naši školu je velice potřebná. Ona už nemá plný úvazek, zaskakuje ale za nemocné kolegy. A to je práce, která je velice těžká. A já u ní vím, že její suplování je vždy stoprocentní," řekl Petr Vodsloň, ředitel FZŠ Mezi Školami.

Za 6 desetiletí, co paní Fabiánová učí, se škola hodně proměnila. Děti jsou podle ní o mnoho samostatnější a sama žasne nad jejich šikovností.

"A od řady žáků se třeba učím co se týče mobilů a technických věcí, protože ti mladí to všechno perfektně ovládají. Takže když mám něco s mobilem, ochotně jsou a vše mi ukážou. Ti malí žáci dokážou ohromné věci. To žasnete, co oni všechno umí," řekla Blanka Fabiánová.

Práce paní Blanku Fabiánovou stále baví a naplňuje jí. Za učitelskou katedrou tak chce sedět i do budoucna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu