• Načítám...
>

Praha 14 podpořila výstavbu nového skateparku

  • 10. dubna 2023,
  • 17:44,
  • PRAHA 14,
  • Ondřej Švec

Milovníci skejtování se mohou radovat! Městská část Praha 14 pro ně totiž v rámci participativního rozpočtu Čtrnáctka podle vás nechala v prostorách Plechárny na Černém Mostě vybudovat zbrusu nový skatepark. Stejtování je sice možné venku, ve vnitřních prostorách už ale přestávalo vyhovovat a tak do hry vstoupila občanská iniciativa. Díky loňskému ročníku participativního rozpočtu tak bylo možné připravit nové moderní prostory, které budou plně vyhovovat vyznavačům tohoto u nás čím dál tím oblíbenějšího sportu.

Reklama

Skateboarding je v Česku stále oblíbenější a pražské městské části jsou si toho velmi dobře vědomy. Proto zřizují řadu venkovních ploch pro vyznavače tohoto sportu. Skejtování pod střechou je ale v Praze zatím spíše rarita. Jedním z mála takových prostorů v Praze i v celém Česku je Plechárna na Černém Mostě, který ale vyžadoval nový kabát.

"Přemýšleli jsme, jakým způsobem zajistit financování výroby těch nových překážek a mě napadlo využít pobídky městské části v rámci participativního rozpočtu Prahy 14," řekl Jiří Broum - žadatel projektu organizace 3B sports.

A to byl první důležitý krok pro rekonstrukci a výrobu nových překážek ve skateparku v Plechárně, u jehož slavnostního otevření byli nejenom iniciátoři projektu, milovníci skejtování, ale také zástupci městské části Praha 14, která projekt podpořila v rámci participativního rozpočtu Čtrnáctka podle vás.

"Občané předložili do participativního rozpočtu svůj projekt a to sportovní vybavení do Plechárny. Jedná se o úspěšný projekt, který byl podpořen 610 hlasy a předmětem tohoto projektu je nové vybavení pro skateboardingovou halu," řekl Jan Liška (STAN) radní MČ Praha 14.

Loňský, již třetí ročník participativního rozpočtu byl podle pana radního Jana Lišky mimořádně úspěšný a městská část tak mohla dát šanci na vznik hned několika projektů.

"Celkem bylo předloženo 26 projektů. Z těchto 26 projektů bylo pouze 19 vyhodnoceno jako realizovatelných, to znamená, že naplnily podmínky a pravidla námi vyhlášeného participativního rozpočtu," řekl Jan Liška (STAN) radní MČ Praha 14.

O těchto devatenácti projektech následně hlasovali občané, vybráno jich nakonec bylo devět, které čtrnáctka postupně realizuje. Navíc chystá i čtvrtý ročník participativního rozpočtu, kam mohou občané opět posílat své projekty. Je ale třeba počítat s drobnými úpravami.

"V rámci tohoto kola již nebude možné předkládat projekty, které jsou zaměřeny na kulturní a volnočasové aktivity. Nicméně tito žadatelé nepřijdou o možnost si o dotace požádat, mohou se přihlásit do pravidelných dotačních programů, které městská část vyhlašuje. Dále bude nastávat změna v tom, že budeme podporovat pouze ty projekty, které budou realizovány na pozemcích, které má ve správě městská část Praha 14," řekl Jan Liška (STAN) radní MČ Praha 14.

Své projekty do participativního rozpočtu můžete přihlásit od 1. května do 31. srpna tohoto roku. Třeba budete mít štěstí a Praha 14 pomůže s realizací právě vašeho snu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu