• Načítám...
>

Do Prahy 14 se vrátily farmářské trhy

  • 21. března 2023,
  • 12:52,
  • PRAHA 14,
  • Jaroslav Šetlík

Celkem tři lokality, nový sortiment zboží i jednotná podoba stánků. To jsou novinky, které připravila Praha 14 pro letošní farmářské trhy. Ty mohou kromě Rajské zahrady a Černého Mostu navštívit i obyvatelé Hloubětína.

Reklama

Také v letošním roce mohou obyvatelé Prahy 14 zavítat na farmářské trhy. Ty prošly několika změnami, které mají návštěvníkům zpříjemnit nákup.

"Městská část provozovala farmářské trhy dlouhá léta, nicméně v loňském roce nám dal výpověď původní provozovatel, abychom hledali nějakého nového provozovatele, zkoušeli jsme různé firmy z jiných městských částí a nakonec jsme se rozhodli pro to, že zkusíme ty trhy provozovat sami pomocí naší zřízené společnosti Správa majetku Praha 14. Bylo to proto, abychom měli na farmářské trhy větší vliv, co se týká skladby sortimentu, co se týká čistoty a dalších věcí, které s tím souvisí. Zvýšili jsme úklid, četnost úklidu jsme znásobili několikrát už v průběhu dne, sjednotili jsme stánky tam, kde to bylo možné, aby ty trhy vypadaly lépe a rozšířili jsme poměrně dramaticky sortiment oproti tomu původnímu, který byl už takový zkostnatělý, zakonzervovaný, stále stejní prodejci tam byli během několika let," řekl Jiří Zajac (ODS), starosta MČ Praha 14.

"Naši obyvatelé tady mohou nakoupit pečivo, uzeniny, teď se snažíme tematicky, takže teď budou Velikonoce, takže jsou tady nějaká vajíčka, pomlázky, chystáme také udělat pro naše nejmenší soutěž o nejkrásnější kraslici, budou si moci vzít nebo dostanou dřevěnou kraslici, budou si ji moci nějak vybarvit nebo polepit, jak uznají za vhodné," řekl Karel Med (ANO), radní MČ Praha 14.

Asi nejzásadnější novinkou pro letošní rok je další v pořadí třetí lokalita, ve které se farmářské trhy na čtrnáctce konají. Letos poprvé tak mohou lidé trhy navštívit také v Hloubětíně, a to na nově revitalizovaném náměstí u stanice metra.

"Každý týden je v jedné lokalitě, to znamená, že úterky jsou Hloubětín, Rajská zahrada je ve středu a Černý Most je v pátek. Začíná se od 9 do 5 - 6 večer. Podle lidí," řekl Karel Med (ANO), radní MČ Praha 14.

Bližší informace o farmářských trzích najdou zájemci na webových stránkách čtrnácté městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu