• Načítám...
>

Praha 14 se zapojuje do systému Corrency

  • 23. března 2023,
  • 11:58,
  • PRAHA 14,
  • Jaroslav Šetlík

Městská část Praha 14 spouští na svém území pilotní projekt na oživení lokální ekonomiky – systém Corrency. Jeho záměrem je posílit koupěschopnost místních obyvatel. Občané získají od radnice příspěvek, kterým mohou podpořit místní obchody a poskytovatele služeb.

Reklama

Městská část Praha 14 spustila na svém území unikátní projekt Corrency. Ten má pomoci oživit lokální ekonomiku. Radnice na projekt vyčlenila celkem jeden milion korun. 

"Zapojit se mohou firmy s provozovnou na území městské části, žádné nadnárodní koncerny, žádné velké řetězce, malé a střední firmy dle standardní známé definice," řekl Jiří Zajac (ODS), starosta MČ Praha 14.

Od 1. dubna se na webových stránkách praha14.corrency.cz otevře bezplatný registrační systém pro zájemce z řad obyvatel i obchodníků. Registraci systém umožní maximálně 400 provozovnám.

"My jsme rozhodli, že zkusíme všechno stihnout do prázdnin, to znamená, že registrace jak občanů, tak podnikatelů by měla probíhat v průběhu měsíci dubna, případná přiregistrace v měsíci květnu a útrata by měla probíhat během května a června tohoto roku," řekl Jiří Zajac (ODS), starosta MČ Praha 14.

V rámci projektu získá každý zaregistrovaný občan 1000 korun ve formě elektronických correntů. Občané díky nim mohou u přihlášených obchodníků s provozovnou v Praze 14 uplatnit slevu 50 % na zakoupené zboží.

"Městská část stanovila svou částku příspěvku na jeden milion korun pro tisíc občanů. To znamená, že první tisíc občanů, kteří se přihlásí do tohoto projektu, mohou využít každý tisíc korun z peněz městské části na útratu u jednotlivých obchodníků," řekl Jiří Zajac (ODS), starosta MČ Praha 14.

Platba u obchodníka proběhne unikátní formou. Každý zapojený obyvatel městské časti získá pomyslnou elektronickou correntovou peněženku. K platbě bude ale potřebovat jen občanský průkaz nebo kód z SMS zprávy ve svém mobilním telefonu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu