• Načítám...
>

Děti ve školce si zamilovaly šachy

  • 2. ledna 2017,
  • 18:12,
  • PRAHA 14,
  • Johanka Hubičková

V dnešní době počítačů a chytrých telefonů, které bez problémů ovládají i ti nejmenší je překvapením, že jednu z nejstarších deskových her, jakou jsou šachy,se s oblibou učí právě děti v mateřské škole.

Reklama

V pražském Hloubětíně se nachází školka, která má v rámci výchovy dětí různé specifikace. Mezi nejzajímavější patří určitě šachový kroužek.

"Logické myšlení, rozvíjení paměti, už jen to, že se dovedou na té šachovnici orientovat, a když se podíváte na ty naše malé hráče, tak opravdu ovládnou celou tu šachovnici," řekla Helena Zychová, ředitelka MŠ Zelenečská.

Pan Steimar, který tady šachy vyučuje, sám hraje už od šesti let. Říká, že chlapce a dívky baví šachy většinou až do období puberty, a dospívání stejně.

"Až do těch patnácti, sedmnácti let je to pořád stejné, ale jakmile jim potom začne být těch 18, nebo více, tak ta děvčata se spíše honí za těmi kluky, a šachy jdou stranou. Kluci většinou zůstávají do starobního věku," řekl Miroslav Steimar, šachový trenér.

I mezi dětmi ve školce jsou tací, kteří mají za sebou kvalitně odehraný velký šachový turnaj.

"Myslím si, že i tříleté dítě po jednom roce tréninku, je schopné slušně odehrát šachovou partii," řekl Miroslav Steimar.

Zatím jediná školka v Praze, kde se vaši děti mohou naučit hrát šachy, je ta Zelenečská. Ale možná už za rok bude tahle královská hra samozřejmostí i jinde. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu