• Načítám...
>

Divoká prasata útočí na obyvatele Prahy 14

  • 23. března 2017,
  • 21:27,
  • PRAHA 14,
  • Redakce

Obyvatelé Prahy 14 žijí ve strachu z divokých prasat. Napadli a zranili několik psů v této Městské části a v Hostavicích dokonce rozryli okolí dětského hřiště. Matky malých dětí a pejskaři jsou teď venku obzvláště opatrní. Myslivci začali střílet divočáky po desítkách kusů, včetně selat.

Reklama

Bojí se tu pejskaři, matky s dětmi, i lidé a sportovci. Strach mezi obyvatele Prahy 14 přinesli divočáci, kteří zaútočili už na několik psů a údajně napadli i jednu obyvatelku Hostavic.

Tady v Hostavicích se divočáci dostali až do blízkosti dětského hřiště.

"Náprava těch škod bude v desítkách tisíc korun. Potřeba nový trávník vysít, nejdříve srovnat tu hlínu, srovnat prostor. Samozřejmě ten trávník nebude delší dobu přístupný pro lidi," řekl Radek Vondra, starosta MČ Praha 14.

Situací se už začal zabývat i magistrát, který si nechal vypracovat odborný posudek. Ten potvrdil, že bude potřeba radikálně zvýšit odlov černé zvěře. Počty už totiž převýšily normu 4x.

"To, co tady vidíme, ta rozrytá pole, počet těch zvířat je enormní, a je potřeba to zredukovat Radek Vondra, starosta MČ Praha 14.

"Těm divočákům tady se to zalíbilo, je to takové jejich klasické prostředí. Pro nás to není nic příjemného, žít v tom stresu, v jakém žijeme, nebo jsme žili," řekl Jan Moravec, předseda mysliveckého sdružení Horní Počernice.

V tuto chvíli je už odloveno přes 100 usů divočáků, včetně selat. V případě, že myslivci nemají revír v pořádku, může jim honební společenstvo Horní Počernice honitbu odebrat. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu