• Načítám...
>

Praha 14 se zaměří na špatný stav sídlišť

  • 2. listopadu 2018,
  • 16:39,
  • PRAHA 14,
  • David Wilczek

Po několika týdnech jednání má městská část Praha 14 novou koalici. Tvoří ji Spojené síly pro Prahu 14 (koalice TOP 09, STAN a KDU-ČSL), ODS a Piráti. Starostou bude i v následujících 4 letech Radek Vondra.

Reklama

Spojené síly pro Prahu, které vyhrály v komunálních volbách na Praze 14, vytvořily koalici s ODS a Piráty. V čele radnice zůstane Radek Vondra, který se chce zaměřit na vybudování biotopu v Kyjích nebo komunitních center a školek. Podle starosty je v tuto chvíli nejpalčivější problém neutěšený stav sídliště a terminálu v lokalitě Černý Most a Rajská zahrada.

"Stav sídliště Černý Most, které je ve správě magistrátu, rsp. TSK a společnosti Centrag, je naprosto děsivý. My jsme se pokoušeli 8 let ten stav změnit ale nedošlo k žádné reálné dohodě o tom, jak to posunout. Žádali jsme o svěření těch komunikací do vlastní správy a teď věřím, že z pozice magistrátního zastupitele, toto dokáži posunout mílovými kroky vpřed, převést na MČ údržbu těch ploch, revitalizovat vnitrobloky, zanedbané plochy u centra Černý Most proměnit v parky a podobně," řekl Radek Vondra, starosta MČ Praha 14. 

Praha 14 předběžně počítá s rozpočtem, který by se měl pohybovat kolem 200 milionů korun. V tuto chvíli čeká na schválení rozpočtu hl. m. Prahy. 

"Na příští rok máme připraveno kolem 40 projektů, ať už z evropských peněz nebo přímo tady na Praze 14. A pokud zajistíme jejich financování, podaří se nám mnoho věcí v příštím roce dokončit," řekl Radek Vondra.

V následujících letech by měla být radnice daleko více otevřena veřejnosti. Např. zasedání zastupitelstva této MČ budou moci místní občané sledovat živě přes mobil nebo počítač.

"Máme v plánu zavést rozklikávací rozpočet, aby si každý občan mohl dohledat jednotlivou platbu radnice," řekl Michal Prager, radní MČ Praha 14.

Zasedání zastupitelstva Prahy 14 je naplánováno na 18. prosince, kdy by se měl řešit např. problém s nedostatkem parkovacích míst, který dlouhodobě trápí místní obyvatele.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu