• Načítám...
>

Praha 15 buduje další bezbariérové přechody

  • 20. srpna 2015,
  • 18:47,
  • PRAHA 15,
  • Tereza Haasová

Hlavní město se dlouhodobě snaží o co největší bezbariérovost v ulicích, situace ovšem stále není ideální. Vzorem ostatním městským částem by mohla být Praha 15. Velká část zdejších přechodů je totiž plně bezbariérová, nyní ovšem buduje a modernizuje další.

Reklama

Praha 15 je co se týče bezbariérovosti přechodů na prvních příčkách v Praze. Osmdesát procent z nich u totiž bezbariérových je a další se právě teď přestavují. “Důvodem projektu je vytvoření bezbariérových přechodů tam, kde nejsou, a úprava těch, které už bezbariérové jsou, aby vyhovovaly i zrakově postiženým,” řekl místostarosta MČ Praha 15 Milan Ducko.

Kvůli bezpečnosti vznikají na přechodech ostrůvky, které napomáhají zklidnění provozu v okolí přechodu. Nyní se jich takto upravuje celkem 19, a to konkrétně v Horních Měcholupech. Většinu přechodů financuje Technická správa komunikací, některé si ale městská část hradí z vlastních prostředků. “Praha 15 financuje čtyři přechody za 1 milion a 21 tisíc korun,” upřesnil Ducko.

Opravy přechodů mají trvat do října. Už v příštím roce ale Praha 15 a Technická správa komunikací plánují další etapu rekonstrukcí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu