• Načítám...
>

Automobilové klenoty obsadily Hostivař

  • 29. dubna 2023,
  • 17:54,
  • PRAHA 15,
  • Jaroslav Šetlík

V golfovém areálu v Hostivaři se konala výstava historických automobilů. Návštěvníci měli jedinečnou možnost si prohlédnout skutečné klenoty automobilového průmyslu. Zároveň se mohli zapojit do divácké ankety.

Reklama

Několik desítek veteránů bylo opět k vidění v pražské Hostivaři. Areál místního golfového hřiště tu hostil akci pod názvem Automobilové klenoty.

"Stručně řečeno je tady výběr zhruba 40 top veteránů od roku 1902 až do osmdesátých let. Je to už výběr toho, co jsme vybrali ze všech přihlášek, takže se tady diváci mohou setkat s tím nejlepším, co je v České republice k vidění," řekl Jiří Martinka, ředitel přehlídky.

"Je krásné být starostou na městské části, která má takto krásné území, jako je golfový areál tady a zároveň takto nádhernou akci, která je nejkrásnější v Evropě, s veterány, s hromadou příjemných usměvavých lidí, kteří se přišli pobavit a užít si krásný den," řekl Milan Fischer (ODS), starosta MČ Praha 15.

Vrcholem akce bylo defilé automobilů na červeném koberci. Během dne probíhalo také hodnocení vystavovaných vozidel. Do něj se zapojila jak odborná porota, tak i diváci. Většinu vystavených vozů zapůjčili soukromí sběratelé. Nejstarším veteránem na akci bylo auto z počátku 20. století.

"Nejstarší exponát je tady automobil Oldsmobile z roku 1902 a je to takové legrační vozítko, které ovšem ujelo, přesně ten náš exponát ujel jízdu z východního na západní pobřeží Ameriky, takže ujel několik tisíc kilometrů. Zajímavé je, že toto vozidlo pojede letos v listopadu legendární jízdu London to Brighton, což je o něco kratší vzdálenost, ale také zajímavá a úctyhodná věc," řekl Jiří Martinka, ředitel přehlídky.

Podle organizátorů se letošní ročník Automobilových klenotů vydařil a tak není pochyb o tom, že se v příštím roce můžeme těšit na další akci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu