• Načítám...
>

Praha 15 chce proměnit Kozinovo náměstí i přehradu

  • 4. srpna 2023,
  • 8:56,
  • PRAHA 15,
  • Ondřej Švec

Městská část Praha 15 pokračuje v proměně veřejných prostranství, kdy si na své přijdou i parky, zeleň nebo vodní toky. V nejbližší době by se mělo proměnit Kozinovo náměstí ve staré Hostivaři, kde dojde k rekonstrukci hasičárny, náměstíčka i parkovacích míst před Základní školou Hostivař. Ještě větší plány jsou na Hostivařské přehradě. Odpočinkové molo by se mohlo dočkat rozšíření v podobě převlékárny, sociálního zařízení i bufetu s terasou. V plánu jsou i takové prvky, jako je malý amfiteátr, vodotrysk nebo pontonová lávka, která by propojila břehy a městské části Prahu 11 a Prahu 15.

Reklama

Městská část Praha 15 pokračuje ve svých plánech na revitalizaci a proměnu veřejných prostranství včetně parků a zeleně nebo vodních toků. V okolí říčky Botič už v minulosti vznikla protipovodňová opatření, další aktivity by měly proběhnout například i na Kozinově náměstí ve staré Hostivaři. 

"Tady na Kozinově náměstí bychom rádi, aby tento rok začala rekonstrukce z původní staré hasičárny na společenské centrum a ještě tento rok začínáme s Technickou správou komunikací a památkáři diskutovat o tom, jak by se celý ten uliční prostor Kozinova náměstí mohl změnit k lepšímu," řekl Michal Frauenterka (Společně pro Prahu 15) - místostarosta MČ Praha 15.

Promění se například náměstíčko i uliční část směrem k Základní škole Hostivař. Zlepšit by se měla mimo jiné doprava a parkování, což jsou oblasti, které hlavně ráno trápí zejména rodiče, kteří odevzdávají děti do školy. Ve hře je i propojení směrem na Košík a na Groš, další stezkou a lávkou, která by měla podél sportovních areálů vyústit u Švehlovy ulice. Výrazné změny zřejmě čekají i návštěvníky Hostivařského lesoparku, kteří rádi tráví svůj volný čas u přehrady. Proměny by se měly týkat například odpočinkového mola.

"Na odpočinkovém mole bychom rádi ještě provedli doplnění o toalety, přebalovací pult a ještě drobné dovybavení, aby uživatelé toho mola měli zajištěné potřebné zázemí," řekl Michal Frauenterka (Společně pro Prahu 15) - místostarosta MČ Praha 15.

Chybět nebude ani okénko s bufetem a malou terasou, kde by se návštěvníci mohli v klidu občerstvit. Novinky by se pak měly týkat i samotné pláže.

"Ten projekt je poměrně široký, protože ta pláž je veliká a rádi bychom to zázemí, které je tam z té původní výstavby z 60. let, doplnili tou potřebnou infrastrukturou umýváren, toalet a dalších objektů," řekl Michal Frauenterka (Společně pro Prahu 15) - místostarosta MČ Praha 15.

Objevit by se ale mohl třeba i malý amfiteátr a další prvky, které by přehradu oživily, jako je vodotrysk, přívoz nebo dokonce pontonová lávka, která by propojila oba břehy přehrady. Kdy by se ale tyto plány mohly stát skutečností, je zatím ve hvězdách, záleží totiž na vyřešení majetkových sporů v rámci pláže, což brání v započetí přípravy. Plány jsou to ale rozhodně zajímavé a mohly by ještě více zatraktivnit Hostivařskou přehradu jako místo pro sport i odpočinek.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu