• Načítám...
>

Park Pražská nabídne vyžití pro lidi i pro psy

  • 7. září 2023,
  • 22:46,
  • PRAHA 15,
  • Ondřej Švec

Park u ulice Pražská Na Groši v Hostivaři se otevřel veřejnosti. Lidé si tam mohou přijít posedět, a to jak na lavičkách, u kterých jsou i stolečky, na kterých je možné hrát třeba šachy a nebo třeba na louce, kde si rozbalí deku a mohou si tam udělat třeba piknik. Zkrátka nepřijdou ani čtyřnozí mazlíčci, protože součástí parku je také agility psí hřiště. To je navíc určené spíše rekreačním uživatelům a pejsky s touto formou hry především seznamuje, takže se nikdo nemusí bát, že by hřiště se svým psím kamarádem nezvládl. Lidé se pak mohou pro změnu odreagovat u netradičního sportu teqballu.

Reklama

Lidé nejenom z okolí Pražské ulice v městské části Praha 15 mohou nově využívat park určený pro širokou veřejnost. Součástí parku je také agility psí hřiště, kde se naši čtyřnozí kamarádi mohou vyřádit a ještě se naučit několik nových kousků. Lidé si pro změnu zase mohou vyzkoušet netradiční sport teqball.

"Rozvíjející se sport, který se dá hrát i venku téměř celoročně a teď tady máme ukázku našich hráčů z teqballové unie, přijeli k nám ze Suchdola a ukážou lidem, jakým způsobem se to hraje, protože to ještě není všeobecně příliš známý sport a i ta pravidla je potřeba trochu vysvětlit. Myslím si, že to do toho parku sedí," řekl Michal Frauenterka (Společně pro Prahu 15) - místostarosta MČ Praha 15.

Návštěvníci najdou v parku jak sportovní vyžití, tak si tam samozřejmě mohou také odpočinout a nebo trochu potrápit své mozkové závity. Posezení se stolečky se totiž dá využít například na dámu nebo na šachy.

"Jsou tady šachové stolky, pítko a louka pro party, případně pro pikniky a další posezení, všechno je to zasazeno do těch travnatých povrchů a myslím si, že si lidé budou ten park užívat," řekl Michal Frauenterka (Společně pro Prahu 15) - místostarosta MČ Praha 15.

Voda je navíc pitná, přímo ze Želivky, takže se jí mohou občerstvit jak psi, tak lidé. Parku navíc nechybí ani osvětlení, takže ani západ slunce nemusí znamenat pro pobyt v parku konečnou.

"Je tady veřejné osvětlení, které je solitérní, solární a má i režim zatemňovací, to znamená, že v době, kdy tady neprocházejí tím parkem návštěvníci, tak to světlo je drženo v nižší intenzitě a teprve, když tam vejdou, tak je to na čidlo a ta jednotlivá lampa se rozsvítí tam, kde ti lidé jsou," řekl Michal Frauenterka (Společně pro Prahu 15) - místostarosta MČ Praha 15.

V parku v Pražské ulici na Patnáctce si své místo najde opravdu každý. Za hezkého počasí je možné tam přijít jen tak posedět s rodinou nebo s přáteli, dát si k tomu něco dobrého k jídlu, případně se odreagovat u zábavného míčového sportu teqball. A pokud byste šli náhodou kolem se psem, tak ani ten se nudit nebude. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu