• Načítám...
>

Pestrou Hostivař si užili návštěvníci všech generací

  • 9. září 2024,
  • 9:07,
  • PRAHA 15,
  • Johanka Hubičková

V Praze 15 započaly oslavy výročí třiceti let městské části. Multikulturním festivalem Pestrá Hostivař odstartovaly několikadenní oslavy pro všechny tamní obyvatele.

Reklama

Skutečné horko se stovky obyvatel Hostivaře, Horních Měcholup a Košíku sešly na sousedském posezení při devátém ročníku oslav Pestré Hostivaře.

"Oslavujeme 30 let naší městské části a tohle je první akce během 10 dnů. Jmenuje se Pestrá Hostivař, je to multikulturní akce, taková sousedská, kdy se sejdeme s našimi občany, chvilku si odpočineme, poslechneme si nějaké písničky, zahrajeme si nějaké hry, pro děti je tady připravena dětská stezka, je tady spousta odměn pro děti i dospělé," řekla Petra Šikýřová (Nezávislí) - místostarostka MČ Praha 15.

Stánky byly plné kvalitního občerstvení a rukodělných výrobků. Na oslavě vládla báječná atmosféra a znát to bylo na všech návštěvnících. 

anketa

"Samozřejmě vystoupení, ti lidé tady, je to super, každý rok sem chodíme."

"Mně se tady moc líbilo judo, už jsem tady byl podruhé a moc mě to tady baví."

"Hezké odpoledne, s maminkou si to tady moc užíváme."

"Každý rok je tady skvělý."

"Je to super a moc se nám to tady líbí, je to úžasné."

Nejdůležitějším aktem dne byl křest knihy Botič v hlavní roli, jejímž kmotrem se stal primátor města Žilina Peter Fiabáne.

"Při křtu té knihy bych rád popřál, aby ten potok zůstal stále čistý, aby měl dostatek vody, protože jen tehdy může plnit svou funkci a udělá tuto městskou část Prahy krásnější. A hodně dobrých záměrů vedení městské části s potokem, aby sloužil lidem a dělal tuto městskou část pěknou," řekl Peter Fiabáne - primátor Žiliny.

Potok Botič je plně spojen s městkou částí a tvoří neodmyslitelný prvek nádherného kousku přírody všem místním obyvatelům.

"Je to prvek, který když je pěkný, čistý, láká lidi, aby se zamysleli, poseděli, sešli se," řekl Peter Fiabáne - primátor Žiliny.

"Botič mě provází celé mládí a jsem moc ráda, že ten živel té vody tady máme," řekla Petra Šikýřová (Nezávislí) - místostarostka MČ Praha 15.

Zahájení oslav 30 let městské části dopadlo na výbornou a tak popřejme i my, ať se daří a ať Botič zůstane navždy klidným a krásným potokem. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu