• Načítám...
>

V Praze 15 nově funguje Taxík Maxík

  • 12. března 2019,
  • 19:42,
  • PRAHA 15,
  • Jaroslav Šetlík

Taxík Maxík slouží k přepravě seniorů a handicapovaných. Nově je tato služba k dispozici také obyvatelům Prahy 15. Využít ji mohou nejen na cesty po Praze, ale i mimo ní.

Reklama

Senioři a handicapovaní z Prahy 15 mohou nově využívat službu Taxík Maxík. Auto získala MČ od Konta Bariéry a Charty 77. 

"Pro naše seniory a handicapované občany je to obrovský přínos, protože, za prvé, co si budeme povídat, ušetří nějakou korunu při přepravě. Je to doprava, která je jejich, která je tady místní, kterou mohou využívat kdykoliv. V podstatě si ho dokážou objednat kdykoliv ho potřebují," řekl Michal Fischer, místostarosta MČ Praha 15. 

"Ta služba je o tom, že lidé se mohou přepravovat k lékaři, na kulturní akce, tím taxíkem. Ta služba je pro ty lidi výhodná, protože je tam snížená taxa platby za kilometr, takže je o 8 korun za ujetý kilometr," řekla Monika Válková, ředitelka Centra sociálních služeb Prahy 15.

V praxi to funguje tak, že zájemce zavolá na dispečink minimálně 24 hodin před tím, než chce službu využít, a objedná se. Taxík Maxík je dostupný pro obyvatele starší 70 let nebo držitele průkazu ZTP či ZTP/P.

"Když nám klienti zavolají, jdeme do seznamu, tady máme tabulku, kde si zadáme jejich jméno a příjmení, telefonu, datum kdy chtějí jet, odkud a kam chtějí jet a zadáme to do programu," řekla Dana Peclinovská, dispečerka. 

Za měsíc svého působení využilo službu Taxík Maxík téměř 50 obyvatel Prahy 15. První cestující byla paní Květa z domu s pečovatelskou službou. 

"Velice jsem se na něj těšila, už několik let. A konečně přijel. Líbí se mi to auto moc, pan řidič je příjemný, pomáhá, je šikovný a jsem ráda, že ho máme," řekla Květa Nováková, první cestující. 

Služba je k dispozici 7 dní v týdnu a využít ji lze nejen na jízdy po Praze, ale i mimo ní.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu