• Načítám...
>

Praha 15 má spor s vydavatelem radničního listu

  • 24. února 2015,
  • 12:04,
  • PRAHA 15,
  • Karel Rychlý

Předražená zakázka na radniční zpravodaj Hlasatel zaměstnává v těchto dnech vedení Městské část Praha 15. Jak se ukázalo minulé vedení uzavřelo velmi nevýhodnou smlouvu za desítky milionů korun na vydávání časopisu a tvorbu internetových stránek. Radnice se teď snaží vymyslet, jak celou věc vyřešit.

Reklama

22 milionů za čtyři roky za vydávání radničního časopisu Hlasatel, tak zněla smlouva, kterou minulé vedení podepsalo se společností APP. “Ve smlouvě s APP máme uvedeno patnáct tisíc kusů, ale ve skutečnosti je distribuováno pouze deset tisíc kusů,” popisuje problémy 1. místostarosta Václav Bílek. Dalším problémem je, že vydavatel snížil bez vysvětlení počet vydávaných čísel z dvanácti za rok na deset. Sečteno podtrženo, z radničního časopisu je rázem velmi nákladný časopis. “Cca nám jeden časopis vyjde na třicet korun,” počítá Bílek. Pro srovnání, za podobných finančních podmínek podmínek vydávají svůj časopis v Praze 8. Jenže tam místo deseti tisíc vytisknou sedmdesát tisíc kusů.

“Řešíme narovnání vztahů. Po finančním i právním rozboru jsme zjistili, že nám byla způsobena škoda. Je to vyčísleno částkou asi 1.800.000,- korun,” říká místostarosta. Vyjádření společnosti APP se nám nepodařilo sehnat. Firma odmítá komunikovat i s představiteli radnice. “Vyzvali jsme je k tomu, aby s námi do konce února vstoupili do nějakého jednání. Zatím jsme od nich žádnou odpověď nedostali.,” dodává zástupce starosty Marcel Pencák. Společnost APP má možnost vyjádřit se k celému problému nejdéle do 16. března. Pokud tak neučiní, vedení Prahy 15 podnikne další kroky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu