• Načítám...
>

Radotín se chlubí novým bazénem

  • 2. září 2019,
  • 19:03,
  • PRAHA 16,
  • Lukáš Kubát

V Radotíně se mohou těšit z nového plaveckého bazénu. V něm návštěvníci najdou čtyři plavecké dráhy o délce dvacet pět metrů ale třeba také relaxační zónu, brouzdaliště nebo velkou vířivku. Vybudování bazénu trvalo rok a půl a vyšlo na 103 milionů korun.

Reklama

Slavnostním přestřižením pásky byl v Radotíně otevřel nový plavecký bazén. 

"Bazén bude fungovat v rámci školního areálu. Navazuje na přírodní biotop, takže tady vzniká opravdu velice zajímavá symbióza. Bude především v dopoledních hodinách sloužit pro výuku dětí z místní základní školy, ale už máme velkou poptávku i ze škol z okolí a v odpoledních hodinách tam bude fungovat plavecká škola a samozřejmě tam bude prostor pro veřejnost," řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16.

Budování bazénu trvalo rok a půl. Najdete v něm 4 plavecké dráhy a velkou relaxační zónu.

"Bazén je standardně 25 metrů dlouhý. Je tam pak vířivka, malý bazének a parní sauna," řekl Miroslav Knotek, místostarosta MČ Praha 16.

Bazén je také unikátní svou nerezovou vanou a jak jsme se sami přesvědčili, o spokojené návštěvníky nebude mít nouzi.

anketa

Stavbu bazénu z velké části zainvestoval Magistrát hl. m. Prahy.

"Letos bychom v Praze měli otevírat 2 bazény. Jeden zde v Radotíně a druhý na škole v Třebešíně. Ale stále ty bazény, ať už klasické 25 metrů dlouhé nebo 50 metrů dlouhé nebo menších wellnessů, v Praze nestačí. Takže do budoucna chceme určitě investovat do podobných projektů, jako je tento v Radotíně," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

Celkové náklady na vybudování radotínského bazénu byly 103 miliony korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu