• Načítám...
>

Preventisté budou vzdělávat seniory Prahy 16

  • 7. listopadu 2019,
  • 22:42,
  • PRAHA 16,
  • David Wilczek

Vedení Prahy 16 ve spolupráci s městskou policií připravilo cyklus přednášek pro seniory. Ty jsou zaměřené hlavně na jejich bezpečnost.

Reklama

V radotínském domově s pečovatelskou službou byla zahájena série 14 bezplatných přednášek pro seniory. Ty jsou zaměřené na prevenci kriminality. 

"Budou seznámeni se základními pravidly toho, jak se chovat při situacích, kdy je ohrožen jejich život, zdraví a majetek. Snažíme se přispět hlavně velkou mírou informací, dobrých rad k tomu, aby se nestávali obětí páchání násilné majetkové trestné činnosti," řekla Lenka Hofmanová, oddělení prevence Městské policie hl. m. Prahy.

Úvodní hodina seznámila přítomné se zásadami první pomoci. Účastníci se tak např. dozvěděli, jak rychle pomoci lidem, které postihl infarkt nebo mozková mrtvice.

"Ať už jsou to senioři nebo děti. Občané se bojí vůbec pomoci. Nevědí, že i laická pomoc může zachránit život a zdraví člověka," řekla Lenka Hofmanová.

O tom, že senioři mají o vzdělávání zájem, svědčí početná účast. Motivace příchozích však byla různá.

anketa

Senior akademie vznikla za podpory radnice Prahy 16, která se dlouhodobě bezpečnosti seniorů věnuje.

"Tuto akci MČ organizačně a technicky podporuje, podporuje ji i finančně. Samozřejmě se snažíme naše seniory na tyto velice důležité akce dostat," řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16.

Další přednáška je připravena na 13. listopad ve 13:30 v pečovatelském domě v ulici K Cementárně. Tématem bude bezpečnost seniorů v provozu metropole.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu