• Načítám...
>

O vítězi Velké ceny Praha TV rozhodl strhující závěr

  • 4. října 2020,
  • 12:44,
  • PRAHA 16,
  • Ondřej Švec

První říjnová sobota patřila ve Velké Chuchli klusáckým dostihům. I tentokrát bylo na programu několik atraktivních závodů. Handicap Pražského zpravodaje ovládla mladičká jezdkyně, studentka Střední školy dostihového sportu a jezdectví, Kristýna Nováková. Vítězství ve Velké ceně televize PRAHA TV pak po dramatickém závodě, kde se rozhodlo až v posledních momentech, slavila Elena Volfová. Jak svá cenná vítězství jezdkyně okomentovaly, a jak se promítla současná koronavirová opatření do aktuální klusácké sezóny, to se dozvíte v naší reportáži!

Reklama

Na tribunu ve Velké Chuchli, si kvůli koronavirové pandemii, našly cestu jen asi tři desítky diváků. Ti, co ale dorazili, návštěvy rozhodně litovat nemuseli, protože opět bylo na co se dívat. Pro vítězný pohár si v rámci Handicapu Pražského zpravodaje dojela mladičká závodnice Kristýna Nováková.

"Rozhodujícím momentem dnešního vítězství byl asi okamžik, kdy jsem předjela Ofarima, a vytvořila si tak pozici," popsala Kristýna Nováková, jezdkyně klusáckých závodů.

 Mladá jezdkyně zároveň studuje na nedaleké Střední škole dostihového sportu a jezdectví Praha. Ze studentů tam vychovávají budoucí naděje dostihového sportu.

"Máme vlastních třicet koní, které používáme pro výuku našich žáků. Ti nejlepší, kteří se tomu věnují hodně a chodí trénovat i mimo školu, se představí veřejnosti i na dostihové dráze," konstatovala Soňa Froňková, ředitelka Střední školy dostihového sportu a jezdectví Praha.

Ostře sledovaným dostihem byla i Velká cena televize PRAHA TV. V ní bojovala o prvenství trojice koní. O vítězi rozhodly až poslední metry. 

"O vítězství rozhodlo rychlé tempo a silný závěr mého koně. Protože je koncovej a chodí posledních šest set metrů. Tím, že bylo rychlé tempo, tak ti vpředu na konci závodu už nestačili mému zrychlení," uvedla Elena Volfová, jezdkyně klusáckých závodů.

Klusácká sezóna zatím pokračuje koronaviru navzdory. Při pohledu na prázdnou tribunu ale bylo znát, že situace optimální není.

"Je škoda, že nebudou diváci moci na tribuny. Nevíme, co bude ještě za opatření, jak se bude ta situace zhoršovat. Takže se nás to ještě možná dotkne více," řekl Jaroslav Dobrovolný, prezident České klusácké asociace.

Závěrem tak nezbývá než popřát, aby letošní sezóna doběhla v pořádku a jezdci i koně ji přečkali, pokud možno, ve zdraví. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu