• Načítám...
>

Velká Chuchle hostila další klusácké dostihy

  • 16. května 2021,
  • 10:21,
  • PRAHA 16,
  • Ondřej Švec

Ve Velké Chuchli v sobotu pokračovala série klusáckých dostihů. Zatím stále ještě bez diváků, ale i bez podpory fanoušků, předváděli jezdci a jejich koně parádní výkony, kdy se o vítězi kolikrát rozhodovalo v posledních metrech. Kdo ovládl atraktivní cenu televize Praha a kdo pro sebe ukořistil cenu primátora hlavního města Prahy? To se dozvíte v naší reportáži.

Reklama

Během mírně deštivého sobotního odpoledne bylo ve Velké Chuchli na programu celkem sedm klusáckých dostihů. O cenu televize Praha si to rozdalo deset závodníků. Z vítězství se nakonec radoval žokej Pavel Vávra.

"Závodilo se mi dobře. Už minule utíkal dobře, ale byl tam jeden kůň lepší, dnes to klaplo," řekl žokej Pavel Vávra. 

Vávrovo vítězství ještě musela potvrdit dostihová komise, která dohlížela na dodržování pravidel závodu. Jejich bedlivému oku neunikl německý závodník Robert Pletschacher, který se dopustil hned dvou přestupků.

"Prvním přestupkem zavinil opakování startu, tím že nedodržel pokyny pro start z met a druhý přestupek byl, když nedodržel délku dostihu, takže byl diskvalifikován," řekl Jaromír Tihelka, předseda dostihové komise. 

Pletschacher neměl svůj den a poté, co ho přestal poslouchat kůň, pro něj skončil i další závod. Za to zkušenému jezdci Zdeňku Škobisovi se dařilo i tentokrát a v Memoriálu Ireny Valouchové si dojel pro další cenné vítězství.

"Já jsem ještě nestrhl ani uši, vyhrál jsem poměrně lehce," řekl Zdeněk Škobis, žokej. 

Vrcholem dostihového odpoledne byla cena primátora hlavního města Prahy. Právě bez finanční podpory města by se akce pořádat nemohla. Po dramatickém závěru si pro vítězství dojel Zdeněk Vávra.

"Rozhodlo to, že je to moc dobrý kůň a zásluhou je to loňský kůň roku a vidíte, že si s tou elitou poradil," řekl Zdeněk Vávra, žokej. 

Nezbývá, než všem vítězům poblahopřát a zároveň doufat, že klusácké dostihy budou brzy opět s diváky na tribunách. Stále je totiž na co koukat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu