• Načítám...
>

Velká Chuchle hostila letošní 10. klusácké dostihy

  • 22. srpna 2021,
  • 13:18,
  • PRAHA 16,
  • Ondřej Švec

Předposlední srpnová sobota patřila ve Velké Chuchli klusáckým dostihům. Na programu byla například Cena televize Praha, která je dlouholetým partnerem závodů, Cena Střední školy dostihového sportu a jezdectví a hlavním závodem byla pak Přípravná derby čtyřletých klusáků. Jak se jezdcům dařilo a co prozradil několikanásobný vítěz závodů Zdeněk Škobis? To se dozvíte v naší reportáži!

Reklama

Ve Velké Chuchli proběhl předposlední srpnovou sobotu už desátý, dostihový den letošní klusácké sezóny, který nabídl celkem osm závodů. Zajímavé souboje přinesla například Cena Střední školy dostihového sportu a jezdectví, kterou suverénně ovládla jezdkyně Monika Kalčíková.

"Závodilo se krásně. Jde o tu konkurenci. Já je tedy nechci nějak snižovat, ale tohle je ročníková kobyla, takže tady, v té konkurenci, to bylo jednoduché," uvedla Monika Kalčíková, dostihová závodnice.

Do dalšího dostihu Prix du Trotteur Francais, kvůli zranění ruky, nezasáhl jezdec Jiří Svoboda a do sulky tak musel zasednout náhradní jezdec. Ten si počínal velice zkušeně a nakonec si společně s klisnou Hany Bany dojel pro zasloužené prvenství.

"Nebylo to úplně jednoduché. Kobyla je opradu složitá na ježdění. Vynechali jsme jí parádu a šli jsme rovnou na start. A vyšlo to," konstatoval Jindřich Klaubenschalk, dostihový závodník.

Hlavní závod, Přípravné derby pro čtyřleté klusáky, větší překvapení nepřinesl. Doslova o parník všem ujel Zdeněk Škobis.

"Jsem spokojen, protože konečně můžeme pořádně trénovat. Na jaře byl zakovanej, měl absces v kopytě a my jsme vlastě netrénovali až do července," popsal Zdeněk Škobis, dostihový závodník.

Pro legendu klusáckých závodů, to ale bylo jedno z posledních vítězství, protože se rozhodl na podzim ukončit aktivní kariéru. A protože dá zanedlouho dostihům definitivní sbohem, konečně mohl prozradit svůj recept na vítězství.

"Je to o tréninku a dobrém žrádle. A kůň nekňourá jako fotbalisti, že se hodně trénuje," dodal Zdeněk Škobis, dostihový závodník.

Nezbývá tedy než Zdeňkovi Škobisovi pomalu pogratulovat ke skvělé kariéře a popřát mu všechno nejlepší mimo dostihovou dráhu, až ji nadobro opustí. A u dalších klusáckých závodů se budeme těšit opět na shledanou. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu