• Načítám...
>

Radotínští policisté mají konečně důstojnou služebnu

  • 4. října 2021,
  • 9:43,
  • PRAHA 16,
  • Marek Tereba

Radotín patří dlouhodobě mezi nejbezpečnější části Prahy. Nová služebna policie, která bude přímo v centru městské části, tak bezpečnost ještě zvýší. Policisté ale nejsou jediní, kteří se mohou radovat z nové budovy. Co všechno nová budova nabídne? Podívejte se.

Reklama

Slavnostní přestřižení pásky znamenalo jediné, policisté z Prahy 16 budou mít konečně důstojné zázemí pro svoji práci. Obyvatelé Radotína budou mít zase do služebny kratší cestu.

"Vznikla nová služebna Policie České republiky, místního oddělení Radotín, kterou přesouváme z lokality, která byla na periférii naší městské části, v dosti problematicky dostupném místě, protože tam nejezdila ani městská hromadná doprava. A to místo bylo problematické z důvodu, že se nachází služebna v záplavové oblasti a bohužel služebna byla postižena povodněmi v roce 2002 a 2013," konstatoval Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16.

Nová policejní služebna nebude sloužit jen obyvatelům Radotína. Její spádová oblast zahrnuje také Lochkov, Zbraslav a Lipence. 

"Jakéko-li zlepšování podmínek pro policisty je naší prioritou. A toto je další střípek, do té skládanky, postupného zlepšování podmínek výkonu služby na území hlavního města Prahy. Já velmi děkuji městské části, protože ona byla tím tahounem a podporovatelem této myšlenky. Já jsem velmi rád, že se stěhujeme do takto krásných, nových prostor, které budou příjemné nejen pro policisty, ale samozřejmě i pro veřejnost," zdůraznil Tomáš Lerch, ředitel krajského ředitelství Policie České republiky.

"Vlastně tím deklarujeme, že bezpečnost je, v rámci hlavního města, jednou z priorit, a také je potřeba říci, že Praha je dlouhodobě vyhlašována jako jedno z nejbezpečnějších míst na světě a je to právě díky takovýmto projektům," upozornil Petr Hlubuček, náměstek primátora.

Samotná budova policie ale zahrnuje i další místa, která radotínští obyvatelé ocení. 

"Místní oddělení je jedním tím projektem, dalším je rozšířené zázemí pro Základní uměleckou školu Klementa Slavického. Dále ve vnitrobloku najdete rozšířené zázemí pro kulturní činnost, které se jmenuje Kulturně komunitní centrum Koruna. Posledním projektem, který je hrazen z Operačního programu Praha- pól růstu ČR je dům na půl cesty. Což de  facto je takový sociální projekt, protože tady budeme dávat příležitost dětem z dětských domovů, které dosáhnou osmnácti let a budou se integrovat do společnosti," dodal Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16.

Celková cena stavby je 120 miliónů korun a významnou částkou se podílel také magistrát hlavního města. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu