• Načítám...
>

Radotínští se seznámili s projektem Centrum Radotín

  • 12. října 2021,
  • 10:55,
  • PRAHA 16,
  • Jaroslav Šetlík

Centrum Radotína se zcela promění. Zodpovědět na otázky občanů a vyvrátit případné nejasnosti. To byl cíl veřejné diskuse, týkající se tohoto významného projektu, kterou pro své občany zorganizovala městská část Praha 16.

Reklama

Veřejnou debatu, týkající se stavu a finalizující podoby projektu Centrum Radotín, uspořádala pro své občany Praha 16. Cílem diskuse bylo zodpovědět všechny dotazy, které by v této souvislosti mohly místní obyvatele zajímat.

"Rádi bychom občanům, i v návaznosti na poslední dvě vydání Novin Prahy 16, kde jsme obšírným způsobem informovali o současném stavu a té  finalizující podobě, ještě dovysvětlili některé věci, případně zodpověděli dotazy," uvedl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16.

Veřejnost nejvíce zajímalo, jak bude řešena výsadba zeleně a její rozsah, dále také finanční stránky projektu a v neposlední řadě, také řešení dopravního režimu a parkovacích možností. Těmto otázkám se věnovala také nedávná petice, kterou iniciovali opoziční zastupitelé.

"Ta petice, která přišla, nebyla úplně, bych řekl,tím podnětem. Ale samozřejmě, asi pravděpodobně, bude i obsahem tohoto jednání, abychom vysvětlili, že víceméně přichází pozdě. Asi s tříletým zpožděním. A je tedy vtipné, že vlastně to přináší opoziční zastuptelé. Případně někteří, kteří se podíleli, víceméně, na rozhodování, z  hlediska, jak to území bude využito," upozornil Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16.

Projekt Centrum Radotín je připravován a diskutován již 20 let. Obyvatelům má nabídnout jak nové možnosti bydlení, tak i obchody nebo místo pro setkávání. A jak se k tomuto projektu staví sami obyvatelé?

ANKETA

"Je to záměr, kdy chceme kultivovat centrální část Radotína, ve které historicky byly továrny, takže to území je tam i kontaminované. No a víceméně, v té dvacetileté historii té přípravy, se rozhodlo o nějakém využití," dodal Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16.

Součástí nového projektu je i větší náměstí, na jehož východním okraji nahradí nevzhlednou a kapacitně předimenzovanou kotelnu nová budova radnice. Projekt je unikátní i z pohledu řešení, jelikož městská část má realizaci neustále pod absolutní kontrolou. Investor, který bude výstavbu polyfunkčních objektů a veřejných prostor provádět získá (odkoupí) pozemky až v okamžiku, kdy získá stavební povolení dokumentace, která splní radotínskou radnicí zadané zastavovací podmínky, včetně podmínek vyplývajících z uzavřené plánovací smlouvy z června roku 2018.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu