• Načítám...
>

Radotín čekají další opravy a výstavby

  • 16. listopadu 2021,
  • 17:06,
  • PRAHA 16,
  • Dagmar Kopečková

V Radotíně probíhá optimalizace železniční trati Praha- Smíchov (mimo) - Černošice (mimo). Rekonstrukci provází i další projekty, které zlepší podmínky pro obyvatele městské části. Nově vznikne mimo jiné nádražní budova a opravy čekají i další frekventovaná místa.

Reklama

V městské části Praha 16 probíhá rekonstrukce železniční tratě a výstavba koridoru. S realizací projektu se začalo v září roku 2019, práce by měly být dokončeny v prosinci roku 2022.

"V této stavbě se dělá rekonstrukce trati od Smíchova až po Radotín v délce 8, 5 kilometru, dělá se kompletní železniční svršek, spodek, nové trakční vedení," řekl Michal Krošlák, správce stavby, Správa železnic. 

Trať je velmi vytížená a samotná rekonstrukce probíhá za plného provozu. S projektem se pojí i další významné změny, které obyvatele Prahy 16 čekají. 

"Městské části se podařilo ve spolupráci se Správou železnic vlastně s investiční společností státní dohodnout spoustu doplňujících staveb, které zlepší chod té železnice a zlepší hlavně pohyb těch občanů po Radotíně," řekl Miroslav Knotek, místostarosta MČ Praha 16. 

Jedním z již dokončených dílčích projektů je nadjezd nad ulicí Karlická. Uzavírka zde trvala celých 9 měsíců. Na místě je k vidění i pamětní kámen, který byl součástí původního nadjezdu a slouží jako vzpomínka na povodně v roce 1872. Vedle nadjezdu probíhá taktéž stavba podchodu u restaurace Rozmarýn, od kterého povede nová lávka.

"Ta lávka bude podél nového nadjezdu přes Karlickou na dnešní náměstí Osvoboditelů směrem k ulici Na betonce. Ta lávka umožní to, že občané se z centrální části dostanou bezbariérovým přístupem do oblasti škol a oblasti Na Rymáni a vyhnou se tak nejkritičtější křižovatce v ranní špičce a to je na Horymírově náměstí," řekl Miroslav Knotek. 

Z této lávky se lidé dostanou i do dalšího podchodu, který bude součástí samotného nádraží a zavede cestující mimo jiné i na nová nástupiště. Na nádraží by měla dále vzniknout Biketower a v plánu je i P+R parkoviště. Největším z dílčích projektů je však stavba nové nádražní budovy.

"Vznikne mezi přístavbou stávající výpravní budovy a linií krámků na ulici Vrážská, s výstavbou se začne v polovině příštího roku, s tím že v polovině roku 2023 by měla přijít do provozu," řekl Miroslav Knotek. 

Prostory původní historické budovy by měly nově sloužit jako služebna městské policie a úřad práce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu