• Načítám...
>

V Praze 16 se představili záchranáři

  • 16. května 2016,
  • 10:29,
  • PRAHA 16,
  • Barbora Měkotová

Obyvatelé Radotína se mohli podívat na to, jak fungují pražské záchranné jednotky. Radnice tam totiž připravila další ročník populární akce pro veřejnost.

Stáhnout video
Reklama

Co obnáší práce záchranných jednotek a jaké vybavení je k tomu potřeba se dozvěděli obyvatelé Radotína.

“Den s Integrovaným záchranným systémem je akce, kterou radotínská radnice organizuje už patým rokem,” uvedl Karel Hanzík, starosta MČ Praha 16

Ukázky své činnosti si připravili hasiči i policisté.

“V reálu ukazují, jak zachránit lidský život nebo ochránit majetek,” řekl Karel Hanzlík.

“Máme tu člun, potom tu máme stánek, kde máe pro děti připravené testy, co se týče dopravní výchovy i osobního bezpečí. Dále tu máme Schengenbus, což je vozidlo, které odhaluje padělané doklady ,” uvedla Michaela Reichertová, preventiska KŘP hl. m. Prahy.

Ukazujeme jim vybavení hasičských vozidel a dále potom ty druhy práce, které provádějí hasiči běžně u zásahů, že to nejsou jenom požáry, ale jsou to i dopravní nehody, technické zásahy, pomoc při povodních a tak dále,” řekl Jan Krutský, velitel Hasičské stanice Radotín.

Skoro každý kluk si v dětství přeje být hasičem nebo policistou. Tady si mohli vyzkoušet hašení požáru. Největší zájem byl tradičně o prohlídku služebních aut. A vyráběly se i dětské řidičáky. Děti si odnesly i spoustu užitečných informací.

Akce tohoto typu pořádá Praha 16 pravidelně. Na podzim tohoto roku například oslaví 130 let od založení Sboru dobrovolných hasičů Radotín.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu