• Načítám...
>

V Radotíně se jelo rodeo o Senátorský pohár

  • 23. května 2016,
  • 8:15,
  • PRAHA 16,
  • Johanka Hubičková

Slunečné počasí, hojná účast lidí i koní. To vše nabídlo o víkendu velké radotínské rodeo. Jelo se jako součást celoročního seriálu mistrovství republiky.

Reklama

Jednou z nejživějších akcí, které o víkendu proběhly, bylo velké radotínské rodeo o Senátorský pohár. 

"Letos je to 26. rodeo, 24. ročník. Letos je tady dohromady třicet jezdců seniorů, dospělých, a čtrnáct juniorů. Máme nádherné počasí, což jsme v loni a předloni neměli," řekl hlavní pořadatel Milan Mach.

"Musím říct, že ke koním nemám nějaký zvláštní vztah. Mám je rád tak, jako každá jiná zvířata. Ale pro mě je to především Radotín, kde se děje hodně věcí a mezi nimi je také rodeo, proto jsem tady již podesáté," sdělil Tomáš Grulich (ODS), senátor ČR - volební obvod 17.

Návštěvníci rodea mohli kromě zhlédnutí jednotlivých disciplín i doplnit svoji výbavu o nový klobouk či prvky na koně.

Anketa: závodníci

"Když se někdo chce zúčastnit tohoto rodea, tak se musí stát členem Westerners International Rodeo Corralu, koupit si koně, naučit se na něm jezdit. Vítěz dostává pohár, který věnoval pan senátor Grulich. Královská disciplína wrestling, největší tahák pro lidi, a pokládání telete. Na tom si vždycky nejvíc rozbijí hubu lidi," prozradil pořadatel Milan Mach.

Nechybělo ani řádné občerstvení, které ve slunečném a horkém počasí všichni uvítali. Adrenalin, pohoda a radost, tak to vše bylo součástí letošního ročníku Velkého radotínského rodea. Vy už se teď můžete těšit na ten příští jubilejní ročník.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu