• Načítám...
>

Velký dětský den v Radotíně lákal i dospělé

  • 2. června 2016,
  • 10:23,
  • PRAHA 16,
  • Barbora Měkotová

Prázdniny se nezadržitelně blíží, ale v Radotíně se mohly děti vydovádět dosytosti už teď, a to na Turnaji krále Karla IV. na Velkém dětském dnu. Tedy vydovádět, ale i se mnohé o našem panovníkovi dozvědět.

Reklama

Radotín. Přál bych si být malým klukem právě odtud. To abych si mohl celý den hrát, podívat se na divadlo, vyrábět sochy, nechat se pasovat na rytíře a ještě se něco dozvědět o slavném císaři a králi, který se před 700. lety narodil. Těch atrakcí a různých her bych tu však, jako malý kluk, na Velkém dětském dnu zažil daleko víc. A navíc v tak krásném a malebném prostředí na břehu Berounky.

"Nacházíte se v malebné části Radotína, konkrétně v říčních lázních, které historicky fungovaly jako lázně. My tady prakticky už devátým rokem pořádáme Velký dětský den," řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16. 

Pan starosta na celé akci nemohl pochopitelně chybět a vzal si i dobové oblečení. 

"Já jsem se zhostil prakticky asi svých předchůdců, já znázorňuji purkmistra, který se stará tady o to Karlovo léno", řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16. 

Paní Ivana Hánová se ujala jedné velice důležité role a děti z ní nemohly doslova spustit oči. 

"Jako Blanka z Valois se cítím skvěle, mé vazby s Francií jsou velice úzké a tato ves mě přivítala velmi srdečně jako celá Česká země."

Nezbývá, než radotínským popřát, aby se jim dařily i další akce pro ty nejmenší, ale nakonec, ruku na srdce i my rodiče si někdy rádi hrajeme.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu