• Načítám...
>

Radotínští dobrovolní hasiči oslavili 130 let

  • 4. září 2016,
  • 16:43,
  • PRAHA 16,
  • Tomáš Mladějovský

Sbor dobrovolných hasičů Městské části Praha 16 – Radotín oslavil 130. výročí své existence. Připravil tak oslavu, kde si návštěvníci mohli prohlédnout historickou a moderní hasičskou techniku. Nechyběly ale ani ukázky práce záchranářů a strážníků.

Reklama

V roce 1886 byl založen sbor dobrovolných hasičů v Radotíně, znamená to, že slaví 130. výročí svého založení. V současné době sbor žije aktivním životem a má plných šedesát členů. 

Karel Hanzlík, starosta Městské části Praha 16 – Radotín uvedl: „Jedná se o nejstarší organizaci, která na území Radotína funguje, která má neskutečnou tradici a zasloužila se i o rozvoj Radotína.“ 

Městská část Praha 16 obdržela účelovou dotaci na výstavbu nové hasičské zbrojnice. Díky rozhodnutí zastupitelstva hlavního města Prahy půjde na její výstavbu v příštích třech letech celkem třicet milionů korun. 

„Vycházíme z toho, že je tady symbióza. Ti dobrovolní hasiči vedle toho hasičského poslání vykonávají i spolkovou činnost a především vychovávají mládež a z toho pak čerpají hasiči profesionální,“ uvedl ještě starosta. 

130. výročí od založení hasičského sboru v Radotíně bylo bezesporu velkým dnem nejen pro návštěvníky, ale hlavně pro hasiče a především pro jejich velitele. 

František Drož, velitel SDH Radotín uvedl: „Jsem tady u sboru vlastně od 13 let, něco jsem zažil, něco jsem s těmi lidmi prožil a doufám, že ve mně nechali jen to správné a to dobré.“ 

Do dalších let čeká sbor dobrovolných hasičů opět světlá budoucnost, jednak je o práci ve sboru trvalý zájem a navíc nová zbrojnice má být dokončena na jaře 2018.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu