• Načítám...
>

19. Havelské posvícení proběhlo v Radotíně

  • 9. října 2016,
  • 9:53,
  • PRAHA 16,
  • Tomáš Mladějovský

Náměstí Sv. Petra Pavla v Radotíně ožilo už 19. ročníkem Havelského posvícení. Program byl opravdu bohatý, - od prodeje tradičních řemeslných výrobků a her pro děti až po vystoupení skupiny historického šermu a známých českých zpěváků a kapel. Pochopitelně nechybělo ani dobré jídlo a pití.

Reklama

Radotínské Havelské posvícení proběhlo navzdory nepříznivému počasí v rodinné, a velice přátelské atmosféře.

„V letošním roce máme už 19. ročník Havelského posvícení, což je akce, která je takovou vlajkovou lodí našich kulturně-společenských akcí, které pořádá Radotínská radnice. Už z důvodu toho, že se jedná o dvoudenní akci, si myslím, že za tu dobu, od toho roku 1998, kdy byla akce poprvé organizována, tak si díky kvalitnímu programu získala velikou popularitu, a i přes nepřízeň počasí jsem jako organizátor velice nadšen, kolik lidí sem přišlo,“ řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16.

Náměstí Sv. Petra a Pavla bylo v Radotíně Havelským posvícením zaplněno do posledního místa, nechyběly stánky se staročeskými, ale i těmi současnými pochutinami, dobrým pitím, cukrovinkami, ale také byly mnohé, řemeslné stánky, které prezentovaly tradiční, české výrobky.

„Je tady velice bohatý kulturní program, když začnu od podia, kde vystupují skupiny, budu pokračovat přes nabídku občerstvení, je tady stánek městské části, kde se vlastně městská část prezentuje svými akcemi, je to tady parádní, myslím si, že každý ročník je tady dobrý,“ řekl Jiannis Georgiou, vedoucí odboru MČ Praha 16.

Dětem se nejvíce líbilo vystoupení skupiny historického šermu, hudební programy, ale i šašek na chůdách. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu