• Načítám...
>

V Radotíně se podával čaj o třetí

  • 7. prosince 2016,
  • 23:15,
  • PRAHA 16,
  • Věra Dušková

Když se v Radotíně řekne čaj o třetí, znamená to společenské setkání pro seniory. Zdejší radnice takové akce pořádá jednou za čtvrt roku. A je samozřejmé, že v čase adventu šlo o setkání vánoční.

Reklama

V kulturním středisku U Koruny v Radotíně zněly koledy ze všech koutů světa. Stoly se prohýbaly pod mísami s ovocem a všude voněly domácí vánočky.

Předvánoční koncert je součástí čajů o třetí, které pro naše radotínské seniory pořádáme již asi osmým rokem. Je to vlastně seriál akcí, který se opakuje pravidelně jednou za čtvrt roku a dnes jste právě tady, kdy jsme v předvánočním čase,takže vidíte, že i ten obsah je vánočně laděný,“ řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16.

A k Vánocům patří samozřejmě dárky a osobně lidský kontakt.

..Dnes to bude kalendář, kdy jsou vyznačené nejvýznamnější akce v tomhle roce a je to s věnováním MČ a v podstatě to tak zapadá do celé koncepce, kterou se snažíme vůči seniorům tady v Radotíně dělat. Většina těch akcí je otevřených a máme s nimi osobní kontakt a potkáváme je celý rok, takže i tohle setkání se neděje nahraně,“ řekl Miroslav Knotek,místostarosta MČ Praha 16.

To, co v adventním čase seniory nejvíce ohrožuje, bývá pocit osamění a zbytečnosti.

,,Takové ty kulturní programy, které ladíme nejen pro seniory ale pro celou Radotínskou veřejnost, tak jsou otevřené pro seniory, abychom je trochu vytáhli z té ulity a neustále se mohli aktivně zapojit do toho dění v Radotíně,“ řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16.

Kulturních a společenských akcí je v Radotíně celá řada a každý si může vybrat, co mu takzvaně sedí.

,,Tu nejbližší neděli, třetí adventní , tak bude Rybova mše a takovým dalším vrcholem je koncert mobilní zvonohry, který bude na druhý svátek vánoční, na svatého Štěpána,“ řekl Karel Hanzlík.

Předvánoční aj o třetí seniorům nepřinesl jen pravou vánoční atmosféru, ale i řadu informací o symbolech Vánoc v různých zemích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu