• Načítám...
>

Radotínský bál se konal už podvaadvacáté

  • 12. února 2017,
  • 21:52,
  • PRAHA 16,
  • Tomáš Mladějovský

Na v pořadí už dvaadvacátém radotínském bále se všichni jeho návštěvníci opět výborně bavili. Nejenom, že si užili tance při klasické polce a valčíku, ale nezalekli se ani moderních rytmických kreací. Pochopitelně nechyběla ani slavnostní tombola s originálními výhrami a trofejemi.

Reklama

Radotínský bál je mezi místními velmi oblíben. Berou ho opravdu jako významnou slavnostní společenskou událost. Konečně není divu, vždyť má hlubokou tradici. V místní sokolovně se tančilo už ve 30. letech minulého století.

"Jsem velice rád, že tento vrchol společenské sezóny v naší městské části navštěvuje hojně občanů, a víceméně se to stává takovou prestižní záležitostí, i z hlediska toho, že máme bohatou tombolu, a díky sponzorům, je to nastavené takto," řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16.

Program bálu je každoročně obměňován, střídají se hudební skupiny, žánry, a vystupující tanečníci. Pochopitelně se musí pečlivě vyzdobit interiér sokolovny, a také připravit tombola.

"Se starostou vždycky sladíme program, aby tu byli účinkující, předtančení, a potom ty manuální věci k tomu, tombolu připravíme s kolegyněmi," řekla Taťjana Princová, brigádnice.

S nachystáním bálu je vždy hodně práce, ale určitě se to vyplatí. A proč je vlastně Radotínský bál mezi místními tak oblíben?

"Právě to setkávání, že se můžeme krásně obléct, že si zatančíme, že si popovídáme, to je přesně úžasné," řekla Dana Radová, vedoucí Kulturního střediska.

"Jsem nadšená, že něco takového městská část pořádá, zúčastňujeme se každý rok, je to báječné, vždy si to tady moc užijeme," řekla Eva Kotková, návštěvnice plesu.

"Na mě to působí velmi vyšperkovaně. Dříve to byly orvané punčochy, a vypadalo to jako: Hoří, má panenko," řekla Vlasta Pilařová, návštěvnice plesu.

Finance za tombolu věnuje radnice městské části Praha 16, tak jako každoročně, na programy pro sociálně slabší, a také na rozvoj pečovatelské služby. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu