• Načítám...
>

Do Radotína přijel Karel IV.

  • 4. června 2017,
  • 20:00,
  • PRAHA 16,
  • Barbara Kirchnerová

Během prvního červnového víkendu se Praha 16 postarala už po jedenácté o zážitek v podobě královského průvodu na Náměstí Svatého Petra a Pavla. Kromě průvodu ale samozřejmě nechyběl ani pestrý doprovodný program pro děti i dospělé.

Reklama

Karel IV. patří mezi nejvýznamnější osoby v naší historii a právě na jeho počest se již 11. rokem konal v Radotíně královský průvod, kdy byla představena scénka, jak český král jel se svými korunovačními klenoty na hrad Karlštejn. 

„Jako každý rok můj věhlasný choť Karel veze do bezpečí korunovační klenoty. Tato cesta je lemována mnoha a mnoha zastávkami v obcích, které Karel pozdraví a povzbudí,“ řekla Milada Čechová, představitelka Elišky.

„Je to taková událost, kterou si člověk jednou za rok užije, je moc hezké se propadnout zpátky do historie a vlastně si užít ten čas a tu dobu Karla IV,“ řekl František Kreuzmann, představitel Karla IV. 

Karel IV. se svojí chotí se letos vydal nejen na procházku po Karlově mostě, ale nově i letos do místního kostela svatého Petra a Pavla. 

„Ten scénář se víceméně za těch 10 let doznal do takové konstantní podoby a my jako městská část se snažíme vždycky přispět k té organizaci zase nějakou novou záležitostí,“ řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16. 

Kromě setkání s králem a královnou čekal na návštěvníky bohatý kulturní program v podobě pěveckých vystoupení, nebo ukázek šermování. Pro děti byl v rámci celodenního programu připraven i divadelní stan, či výtvarné dílničky a celou povedenou akci podtrhlo i slunečné počasí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu