• Načítám...
>

V Radotíně se konala tradiční neckyáda

  • 18. června 2017,
  • 22:53,
  • PRAHA 16,
  • Lucie Sinková

V Radotíně se konal devátý ročník soutěže ve splavování řeky Berounky na netradičních plavidlech - Radotínská neckyáda. Improvizované amatérsky vyrobené lodě startovaly od Říčních lázní. A i letos se potvrdilo, že lidská vynalézavost nezná mezí.

Reklama

Radotínská neckyáda zčeřila hladinu Berounky. Zdolat místní veletok od Říčních lázní k lávce mohli všichni ti, kteří se přihlásili a na start se dostavili s improvizovanými plavidly.

"Letos je to patnáctileté výročí, kdy byl náš dům, který je 2 kilometry od tohoto startu těsně před soutokem, zaplavený až po okraj. V okapech jsme měli bahno, zahučelo na to plavidlo z loňského roku, plováky, z předloňského roku parník Vyšehrad," řekl Tomáš Hanzl, soutěžící.

Každý ročník je zkrátka něčím ojedinělý.

"Zůstává platforma ale ta plavidla se opravdu mění. Rok od roku se také mění počet. Měli jsme ročníky, kdy tady bylo 17 plavidel, letos jich máme 9. Všichni soutěžící dostanou odměnu. Naším partnerem je Pivovar Staropramen, kterému tímto děkujeme, protože je to taková tradiční cena, ať už pivo normální pro každou posádku, za dětské posádky to inkasují rodiče, a další ceny pro děti, hračky a tak dále," řekl Miroslav Knotek, místostarosta MČ Praha 16.

Na místě byli i rozhodčí, kteří hodnotili několik kritérií.

"Tříčlenná porota, je tam zástupce z MČ, jeden zástupce z gymnázia Radotín, jeden zástupce našeho vodáckého oddílu. Boduje se technická hodnota a umělecký dojem. Támhle vidím mašinku, jsou tady necky, květinová zahrada, je tady pan starosta na květinovém bicyklu," řekl Milan Bouzek, místostarosta MČ Praha 16.

"Když se podívám na koryto a na to, jak je velice málo vody, tak si myslím, že ten letošní ročník bude hodně složitý. Možná že i někteří budou muset část té trasy odtlačit," řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16.

Nakonec všechna plavidla dorazila zdárně do cíle a MČ Praha 16 už v tuto chvíli připravuje další akce, včetně Burčákobraní a podzimního havlovského posvícení. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu