• Načítám...
>

Havelské posvícení zaplnilo ulice Radotína

  • 17. října 2017,
  • 9:53,
  • PRAHA 16,
  • Lukáš Kubát

V Radotíně se konalo již dvacáté Havelské posvícení. Pro příchozí byl připraven bohatý kulturní program a nechyběla ani přehlídka tradičních řemesel nebo bohaté občerstvení.

Reklama

Krásné počasí a stovky korzujících lidí na náměstí sv. Petra a Pavla v Radotíně. Tak přesně takto vypadalo Havelské posvícení.

"Tento rok máme již 20. pokračování, je to jubilejní 20. ročník a musím říci, že za těch 20 let jsme udělali v organizaci veliký pokrok. Ta akce byla dříve jednodenní, dnes je dvoudenní. Nabízíme bohatý kulturní program na dvou pódiích. Asi 120 stánkařů nabízí své produkty. Většinou to jsou domácí produkty," řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16 - Radotín.

Pro návštěvníky posvícení byla připravená i tvořivá dílna. Nebo si mohli koupit něco dobrého od žáků místní základní školy.

"U nás v dílničce si můžete vyrobit dřevěného koníka, meč, robotka, mandaly, prostě vše ze dřeva. Lidé se vrací k dílničkám, mají rádi tu rukodělnou práci, kladiva, hřebíky, připínáčky," řekla Lucia Kolářová, lektorka školní dílny pro MŠ a ZŠ.

"Stánek si pronajala škola - maminky s pomocí dětí napekly. Něco napekly i děti v družině. Některé děti vyrobily ve škole i záložky a různé drobnosti. Za dobrovolný příspěvek to tady máme a vaříme k tomu kávu. Nabízíme to za účelem nákupu stavebnice pro děti do školy," řekla Dita Muchová, spoluorganizátorka sbírky.

anketa

Do organizování Havelského posvícení je zapojeno mnoho místních spolků a organizací. Jde tak o největší akci v Radotíně. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu