• Načítám...
>

K biotopu v Radotíně bude přistaven bazén

  • 20. října 2017,
  • 15:38,
  • PRAHA 16,
  • Blanka Holoubková

Už v době, kdy se začaly kreslit plány biotopu, připravovala radotínská radnice souběžně také projekt krytého bazénu. Vzhledem k potřebným finančním prostředkům nebylo možné realizovat obojí najednou. V letošním roce se ale podařilo chybějící peníze získat.

Reklama

Unikátní areál vznikne v Radotíně kombinací biotopu a bazénu. Biotop tu najdeme už od roku 2014.

"V rámci té výstavby toho areálu se nám podařilo dohodnout s investorem, což bylo hlavní město Praha, že by bylo vhodné, když už jsme v té době připravili projekt bazénu, aby to zázemí biotopu sloužilo i pro bazén, což se podařilo. Dnes se bude pouze dostavovat ta plavecká hala s malým bazénem pro děti a vířivkou. Plus tedy rozšíření toho technického zázemí a restaurace," řekl Miroslav Knotek, místostarosta MČ Praha 16.

Zahájení zemních prací pro bazénovou halu připadá na konec října 2017. Areál by měl být dokončen v roce 2018. Výstavba bazénu vyjde na 71 milionů korun.

"Především se počítá s tím, že bazén bude v dopoledních hodinách od 8 do 14 odpoledne sloužit školám. Kolem nás je hodně škol, takže předpokládáme, že bude veliký zájem a že ty školy budou jezdit k nám," řekl Jan Barák, provozovatel areálu.

V letních měsících biotop navštěvuje až 65 tisíc lidí. Problém nastává v oblasti parkování.

"Parkování je samozřejmě problém, protože se nacházíme v lokalitě, která je zakončena slepou ulicí a jsme v rámci vilových čtvrtí. Nicméně všude kolem nás jsou areály. Máme připravený projekt odstavné plochy, která bude tady přes ulici na dalších 75 míst," řekl Miroslav Knotek.

Otázkou parkování v areálu v Radotíně se intenzivně zabývá Dopravně bezpečnostní komise i zastupitelstvo a hledá se nejlepší řešení. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu