• Načítám...
>

V Radotíně se křtilo CD místních muzikantů

  • 10. listopadu 2017,
  • 17:07,
  • PRAHA 16,
  • Jana Schillerová

Alice Bonde, Petr Henych, Ivan Hlas nebo Milan a Honza Peroutkovi, to jsou jména interpretů, které můžete slyšet na novém dvojCD Radotínské hudbení scény. Vzniklo za podpory městské části a osobně ho pokřtil místní starosta.

Reklama

V Radotíně vznikla po pěti letech už druhá multižánrová hudební kompilace s názvem Radotínská hudební scéna. V rámci tohoto projektu se podařilo spojit známé profesionální hudebníky s amatérskými.

"Jak moc významná je Radotínská hudební scéna?"

"Já si myslím, že není významná jen pro Radotín, ale i pro celou českou hudební scénu, protože Radotín dal této scéně takové velikány, jako je Milan Peroutka starší, Jaroslav Březina, který je sólistou Národní opery v ND, Petr Henych, což je úžasný kytarista, dále třeba i pana profesora Štěpána Raka, který je opravdu kytarovým virtuózem," řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16.

Na dvojCD vystupují hlavně hudebníci, kteří jsou určitým způsobem s Radotínem spjati.

"Buďto jsou z Radotína a nebo mají velice úzký vztah s Radotínem. Mohu třeba prozradit, že na tom hudebním dvojCD zpívá třeba i Ivan Hlas," řekl Karel Hanzlík.

"Já jsem tady několikrát hrál na Radotínských slavnostech a lidé byli vždy skvělí. Dokonce vyšlo i počasí," řekl Jan Kalousek, muzikant.

anketa

Křest se konal za podpory MČ. Nechyběla příjemná atmosféra, dobré jídlo, pití a hlavně skvělí radotínští muzikanti. Není tajemstvím, že by za 5 let mohlo vzniknout další CD.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu