• Načítám...
>

V Radotíně se slavil masopust

  • 5. března 2018,
  • 12:59,
  • PRAHA 16,
  • Lukáš Kubát

Masopust zavítal i do Radotína. Tam kromě reje masek čekal diváky i pestrý doprovodný program a přijel i slavný rek, bájný Horymír s družinou z Neumětel.

Reklama

Masopust se v Radotíně konal teprve podruhé. Masopustní radovánky tu ale mají velikou tradici. Konaly už se zde za 1. republiky.

"Ta akce začíná masopustním průvodem, který přechází přes centrum Radotína a dochází sem do místa dění, kde pak probíhá kontinuálně kulturní program na pódiu. Probíhal tady rej masek, na to navazovala různá vystoupení dětí z MŠ a dětí z místního Sokola Radotín," řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16 - Radotín.

Nechyběl ani místní divadelní spolek Gaudium a tradiční masky kobyly, medvěda nebo kaprála.

"Využili jsme většinu našeho divadelního fondu a trošku jsme se museli inspirovat v historických pramenech, o čem masopust je, protože ta tradice tady v Radotíně opravdu žádná nebyla. My jsme si vytáhli, k čemu byla kobyla, k čemu medvěd, že tam byl kašpar a medvěda jsme si tady zastřelili," řekla Vlasta Pilařová, členka divadelního spolku Gaudium.

anketa

Pro návštěvníky byla připravena zabíjačková hostina a spoustu dobrého jídla a pití. I proto by se měl stát radotínský masopust tradicí.

"Lidé jsou už pak trošku hladoví, když máme poslední akci na vánoční trhy v prosinci a další venkovní akce jsme měli v květnu, takže toto se hodilo, že to období, kdy nemáme žádnou venkovní akci, tak jí vyplníme radotínským masopustem," řekl Karel Hanzlík.

Na Radotínský masopust přišly stovky lidí. Ti si sluníčko, zábavu a skvělou atmosféru užili do sytosti. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu