• Načítám...
>

V Praze 16 se konalo Bezpečné jaro

  • 23. dubna 2018,
  • 18:28,
  • PRAHA 16,
  • Lucie Sinková

Na dopravním hřišti v areálu radotínské základní školy proběhla akce nazvaná Bezpečné jaro. Díky ní se mohly děti na malou chvíli stát účastníky silničního provozu. Akci pořádala místní radnice ve spolupráci s Krajským ředitelstvím Policie hlavního města.

Reklama

Už tradičně na začátku cyklistické sezóny pořádá MČ Praha 16, ve spolupráci s Policií ČR, dopravně-bezpečnostní akci Bezpečné jaro.

„Chceme jako MČ přispět na začátku sezóny k tomu, aby si děti opět připomněly, jaká jsou pravidla silničního provozu, jaké je třeba minimum pro záchranu někoho, kdo má nějaké zranění,“ řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16. 

Během celého odpoledne si na jednotlivých soutěžních stanovištích mohly děti vyzkoušet své znalosti silničního provozu, jízdu na dopravním hřišti řízeném semafory, jízdu zručnosti i zkoušku zdatnosti.

„Jedno ze stanovišť je jízda zručnosti, kde musí ukázat, jak umí ovládat své jízdní kolo nebo koloběžku. Další stanoviště je dopravní hřiště. Potom máme i takovou opičí dráhu, kdy zase děti ukážou, jestli jsou fyzicky zdatné,“ řekla Michaela Reichertová, preventistka KŘP hl. m. Prahy. 

Připraveny byly i různé soutěže, zajímavé hry a kvízy s drobnou odměnou, průběžným losováním účastnických kartiček o hodnotné ceny. Celá akce se konala v areálu dětského dopravního hřiště ZŠ Praha – Radotín a na biotopu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu