• Načítám...
>

V Radotíně hrají nejlepší Boxlacrosové týmy

  • 26. dubna 2018,
  • 18:23,
  • PRAHA 16,
  • David Wilczek

Pražský Radotín se stal dějištěm nejprestižnější evropské akce, kde se setkávají nejlepší týmy v Boxlacrosu. Minulý ročník ovládli právě místní hráči Radotínského týmu Custodes. Proto patří mezi hlavní favority spolu s kanadskými a americkými týmy.

Reklama

Boxlacrosový turnaj pojmenovaný jako Memoriál Aleše Hřebenského byl založen členy radotínského klubu na památku svého bývalého hráče, který se stal obětí dopravní nehody. Původní lokální akce přerostla hranice ČR a zahájila svůj 25. ročník. 

"Ten turnaj má dobré renomé a těch dobrých týmů, které mají ambici vyhrát, je tu několik. Určitě všechny kanadské týmy budou usilovat o finále, takže tým z Ontaria, z Alberty a určitě i Američané, kteří hrají v týmu Mega Man," řekl Ondřej Mika manažer turnaje. 

Boxlacros je velmi kontaktní sport, který si našel mnoho příznivců. Sport je svým způsobem nejblíže k lednímu hokeji, kdy se hraje v rychlém tempu a proti sobě soupeří 5 hráčů na každé straně. Divákům se na tomto turnaji představí hned 4 pražské týmy. 

"Kromě letního radotínského týmu Custodes hrají naši mladí kluci - Wolves. Poté hrají TJ Malešice a SK Lacrosse Jižní Město. Posledním českým týmem jsou Old Dogs Plzeň," řekl Ondřej Mika.

Za největšího favorita turnaje je považován i radotínský tým, který bude obhajovat vítězství z minulého ročníku.

"Určitě bychom chtěli obhájit titul. Čeká nás těžká zkouška hned ve skupině proti Albertě, se kterou bude určitě vyrovnaný zápas a ten odhalí naše naděje na případné dobré umístění," řekl Dominik Pešek, útočník klubu Lacrosse Custodes. 

Semifinálové zápasy jsou připraveny na páteční večer. Finále se odehraje v sobotu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu